
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.
Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena orada
Ribe bi morali na jedilnike uvrstiti veliko pogosteje - s tem receptom bo to še lažje!