
Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo
Slastna, prikupna in bogata
Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo
Slastna, prikupna in bogata

Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.
Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.