Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.
Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.