© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo

Slastna, prikupna in bogata

Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo

Slastna, prikupna in bogata

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Low fat recipes for BBC Good FoodChocolate pear crispP46-52

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok ½ limone
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
  • modelčki za narastke

obloga

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 25 g mletih mandljev
  • 2 beljaka

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok ½ limone
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
  • modelčki za narastke

obloga

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 25 g mletih mandljev
  • 2 beljaka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.

2

Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.

Priljubljeni recepti

Marmorirani čokoladni rjavčki

Ti rjavčki na zabavi ne smejo manjkati!

40 min
Enostavno

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Humus s pečeno zelenjavo in feto

Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.