© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrošči in metulji iz pudinga

Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!

Hrošči in metulji iz pudinga

Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Osterpuding

Sestavine

  • 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
  • 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
  • 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
  • 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
  • 4 dl mleka
  • sladkor po okusu
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
  • 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
  • 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
  • 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
  • 4 dl mleka
  • sladkor po okusu

Postopek

1

Silikonski model z osmimi majhnimi predalčki ali osem majhnih modelčkov za puding splaknemo z mrzlo vodo, jih odcedimo, a ne posušimo do konca.

2

Ločeno zavremo rdeč in rumen sadni sok. Od vsakega soka malo prihranimo, nato pa v rdečem soku raztopimo polovico rdečega praška za puding, v rumenem soku pa polovico rumenega praška za puding. Oba pudinga skuhamo po navodilih na zavitku. Če uporabimo kiselkast sok, po želji nekoliko sladkamo.

3

Štiri modelčke do polovice napolnimo z rdečim pudingom, druge štiri pa z rumenim. V dveh ločenih posodah zavremo po dva decilitra mleka z nekaj sladkorja in s preostalim praškom pripravimo rdeč in rumen puding. Z rumenim pudingom do vrha napolnimo modelčke, v katerih je že rdeč puding, z rdečim pa tiste, v katerih je rumen. Modelčke za nekaj ur postavimo na hladno, nato pa puding previdno zvrnemo iz modelčkov in postrežemo.

Nasvet

Če modelčke za kratek čas postavimo v zamrzovalnik, bomo puding lažje vzeli iz modelčkov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.