
Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem
Sočni in mediteransko dišeči rakci so kakor nalašč za pladenj s tapasi!
Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem
Sočni in mediteransko dišeči rakci so kakor nalašč za pladenj s tapasi!

Sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g olupljenih velikih kozic
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 žlička zdrobljenega čilija
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlički nasekljanega peteršilja
- sol

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g olupljenih velikih kozic
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 žlička zdrobljenega čilija
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlički nasekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Kozice po hrbtu prerežemo in izločimo črno črevo. Solimo jih. V veliki ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo česen, da se začne barvati. Zvišamo temperaturo in dodamo kozice ter čili. Hitro premešamo, med peko pa kozice neprestano obračamo.
Po minuti peke prilijemo limonov sok. Kozice obračamo še kakšno minuto, da postanejo rožnate. Posipamo jih z limonovo lupinico in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.