© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano

Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina

Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano

Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina

Čas priprave 2 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot priloga
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HyperFocal: 0

Sestavine

  • 2 šopa stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 3 dl belega vina
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)

Sestavine

  • 2 šopa stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 3 dl belega vina
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno ločimo na stebla in jih očistimo. Večje kose narahlo olupimo, saj so lahko nekoliko vlaknasti. Stebla narežemo na palčke in jih zložimo v velik pekač. Priložimo česen, ki smo ga rahlo strli s ploščatim delom noža, ter prilijemo belo vino in jušno osnovo.

2

Pekač tesno pokrijemo z dvojno plastjo aluminijaste folije in postavimo v pečico za 1 uro in 30 minut. Nato folijo odstranimo, primešamo smetano in vrnemo v pečico še za 30 minut, da je zelena zelo mehka, omaka pa malo povre. Jed posujemo s pehtranovimi lističi in ponudimo.

Nasvet

Za vegetarijansko različico lahko v tem receptu piščančjo jušno osnovo zamenjamo z zelenjavno.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.