© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano

Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina

Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano

Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina

Čas priprave 2 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot priloga
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HyperFocal: 0

Sestavine

  • 2 šopa stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 3 dl belega vina
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 šopa stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 3 dl belega vina
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno ločimo na stebla in jih očistimo. Večje kose narahlo olupimo, saj so lahko nekoliko vlaknasti. Stebla narežemo na palčke in jih zložimo v velik pekač. Priložimo česen, ki smo ga rahlo strli s ploščatim delom noža, ter prilijemo belo vino in jušno osnovo.

2

Pekač tesno pokrijemo z dvojno plastjo aluminijaste folije in postavimo v pečico za 1 uro in 30 minut. Nato folijo odstranimo, primešamo smetano in vrnemo v pečico še za 30 minut, da je zelena zelo mehka, omaka pa malo povre. Jed posujemo s pehtranovimi lističi in ponudimo.

Nasvet

Za vegetarijansko različico lahko v tem receptu piščančjo jušno osnovo zamenjamo z zelenjavno.

Priljubljeni recepti

Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo

Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"

38 min
Enostavno

Ceviche (seviče)

Priljubljena latinskoameriška jed iz surove ribe

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.