Kaj boste skuhali danes?
Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano
Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina
Dušena stebelna zelena z belim vinom in smetano
Zelenjavna priloga bo še boljša z dodatkom kakovostnega vina
Sestavine
- 2 šopa stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 3 dl belega vina
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 šopa stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 3 dl belega vina
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- nekaj vejic svežega pehtrana (ali žlica zamrznjenega ali suhega)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno ločimo na stebla in jih očistimo. Večje kose narahlo olupimo, saj so lahko nekoliko vlaknasti. Stebla narežemo na palčke in jih zložimo v velik pekač. Priložimo česen, ki smo ga rahlo strli s ploščatim delom noža, ter prilijemo belo vino in jušno osnovo.
Pekač tesno pokrijemo z dvojno plastjo aluminijaste folije in postavimo v pečico za 1 uro in 30 minut. Nato folijo odstranimo, primešamo smetano in vrnemo v pečico še za 30 minut, da je zelena zelo mehka, omaka pa malo povre. Jed posujemo s pehtranovimi lističi in ponudimo.
Nasvet
Za vegetarijansko različico lahko v tem receptu piščančjo jušno osnovo zamenjamo z zelenjavno.