© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rezanci z rakci in gremolato

Gremolata- omaka iz peteršilja, limonove lupine in česna

Rezanci z rakci in gremolato

Gremolata- omaka iz peteršilja, limonove lupine in česna

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI176243_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 180 g rezancev (tagliatelle)
  • 1 velik strok česna
  • naribana lupinica 1 limone
  • sok ½ limone
  • ½ šopka peteršilja
  • velika pest rukole
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g surovih očiščenih rakovih repkov
  • košček masla in malo oljčnega olja za peko rakcev
  • dober ščep zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 180 g rezancev (tagliatelle)
  • 1 velik strok česna
  • naribana lupinica 1 limone
  • sok ½ limone
  • ½ šopka peteršilja
  • velika pest rukole
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g surovih očiščenih rakovih repkov
  • košček masla in malo oljčnega olja za peko rakcev
  • dober ščep zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže, da so al dente.

2

Medtem olupimo česen in naredimo omako gremolata.* V kuhinjskem strojčku drobno sesekljamo česen, peteršilj skupaj s stebelci, naribano limonovo lupinico in rukolo. Obilno začinimo s soljo in poprom, dodamo oljčno olje in limonov sok ter vse zmešamo v sočno gladko pasto.

3

V ponvici stopimo maslo s kančkom oljčnega olja, dodamo rakce in jih hitro popečemo z vseh strani. Začinimo s čilijem in pečemo še minuto, da so rakci pečeni.

4

Testenine odcedimo, jih vrnemo v posodo, v kateri so se kuhale, dodamo gremolato in rakce ter dobro premešamo. Razdelimo na dva krožnika in postrežemo.

Nasvet

Gremolata je milanska zeliščna omaka. Običajno je sestavljena iz peteršilja, česna, limonove lupine in oljčnega olja. V našo gremolato smo dali tudi rukolo, v nekaterih različicah vsebuje tudi na drobno nasekljan filet slanega inčuna.

Priljubljeni recepti

Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine

Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

45 min
Srednje zahtevno

Búdl ali gorenjska prata v topli hrenovi omaki

Klasična velikonočna jed na Gorenjskem

1 h 30 min
Enostavno

Čokoladna potica z mandlji

Potica za čokoholike

1 h 50 min
Srednje zahtevno

Linške zvezdice

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.