© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

Čas priprave 25 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

  • 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
  • krhlji limete, ko postrežemo

maslo

  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 velik strok česna
  • majhen šopek koriandra
  • 1 rdeč čili
  • sok 1 limete
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
  • krhlji limete, ko postrežemo

maslo

  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 velik strok česna
  • majhen šopek koriandra
  • 1 rdeč čili
  • sok 1 limete
  • sol

Postopek

1

Pripravimo maslo. Olupljen česen, grobo nasekljan koriander, nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena, in sok limete damo v kuhinjski strojček. Na kratko ga vključimo, da se vse premeša in seseklja. Žličko mase zmešamo s kozicami, ki jih damo nato v hladilnik, da počivajo na hladnem. V kuhinjski strojček dodamo maslo in malo soli ter strojček ponovno vključimo, da se sestavine povežejo. Maso postrgamo na folijo, jo zvijemo v klobasi podobno obliko in položimo v zamrzovalnik, da se strdi.

2

Kozice pečemo na žaru 3 do 4 minute na vsaki strani, da postanejo roza barve. Nato jih preložimo na pladenj, in ko so še popolnoma vroče, jih obložimo s tankimi rezinami masla (uporabimo polovico masla), ki se na njih stopi. Preostalo maslo stopimo in ga ponudimo kot omako, v katero lahko pomakamo kozice. Priložimo tudi rezine limet.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.