© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

Čas priprave 25 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

  • 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
  • krhlji limete, ko postrežemo

maslo

  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 velik strok česna
  • majhen šopek koriandra
  • 1 rdeč čili
  • sok 1 limete
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
  • krhlji limete, ko postrežemo

maslo

  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 velik strok česna
  • majhen šopek koriandra
  • 1 rdeč čili
  • sok 1 limete
  • sol

Postopek

1

Pripravimo maslo. Olupljen česen, grobo nasekljan koriander, nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena, in sok limete damo v kuhinjski strojček. Na kratko ga vključimo, da se vse premeša in seseklja. Žličko mase zmešamo s kozicami, ki jih damo nato v hladilnik, da počivajo na hladnem. V kuhinjski strojček dodamo maslo in malo soli ter strojček ponovno vključimo, da se sestavine povežejo. Maso postrgamo na folijo, jo zvijemo v klobasi podobno obliko in položimo v zamrzovalnik, da se strdi.

2

Kozice pečemo na žaru 3 do 4 minute na vsaki strani, da postanejo roza barve. Nato jih preložimo na pladenj, in ko so še popolnoma vroče, jih obložimo s tankimi rezinami masla (uporabimo polovico masla), ki se na njih stopi. Preostalo maslo stopimo in ga ponudimo kot omako, v katero lahko pomakamo kozice. Priložimo tudi rezine limet.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.