
Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom
S čilijem, limeto in koriandrom
Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom
S čilijem, limeto in koriandrom

Sestavine
- 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
- krhlji limete, ko postrežemo
maslo
- 100 g zmehčanega masla
- 1 velik strok česna
- majhen šopek koriandra
- 1 rdeč čili
- sok 1 limete
- sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
- krhlji limete, ko postrežemo
maslo
- 100 g zmehčanega masla
- 1 velik strok česna
- majhen šopek koriandra
- 1 rdeč čili
- sok 1 limete
- sol
Postopek
Pripravimo maslo. Olupljen česen, grobo nasekljan koriander, nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena, in sok limete damo v kuhinjski strojček. Na kratko ga vključimo, da se vse premeša in seseklja. Žličko mase zmešamo s kozicami, ki jih damo nato v hladilnik, da počivajo na hladnem. V kuhinjski strojček dodamo maslo in malo soli ter strojček ponovno vključimo, da se sestavine povežejo. Maso postrgamo na folijo, jo zvijemo v klobasi podobno obliko in položimo v zamrzovalnik, da se strdi.
Kozice pečemo na žaru 3 do 4 minute na vsaki strani, da postanejo roza barve. Nato jih preložimo na pladenj, in ko so še popolnoma vroče, jih obložimo s tankimi rezinami masla (uporabimo polovico masla), ki se na njih stopi. Preostalo maslo stopimo in ga ponudimo kot omako, v katero lahko pomakamo kozice. Priložimo tudi rezine limet.