
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.

Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
- 1 razžvrkljano jajce
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
- 1 razžvrkljano jajce
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Listnato testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini. Razrežemo ga na šest kvadratov in na sredino vsakega damo malo marmelade, nato kvadrate prepognemo, da dobimo trikotnike (vogalčke). Robove zatesnimo tako, da jih stisnemo z vilicami, nato vogalčke premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Vogalčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 20 minut. Poprašimo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo s topljeno smetano ali maskarponejem.