
_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Razvijemo en zavoj listnega testa in zgornjo stran premažemo s čokoladnim namazom.
Premazano testo prekrijemo z drugim zavojem listnatega testa in odrežemo vogale v obliko smrečice. Nato v testo zarežemo enakomerne trakove (kot prikazano v posnetku). Trakove nežno večkrat zasukamo, da nastanejo spiralne oblike.
Iz odrezkov testa oblikujemo zvezdico, ki jo s čokoladnim namazom pritrdimo na vrh smrečice.
Segrejemo pečico na 200 °C. Žvrkljamo jajce, s katerim nato premažemo zgornjo plast. Smrečico 20 minut pečemo pri 200°C.
Pečeno smrečico potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.