
_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Razvijemo en zavoj listnega testa in zgornjo stran premažemo s čokoladnim namazom.
Premazano testo prekrijemo z drugim zavojem listnatega testa in odrežemo vogale v obliko smrečice. Nato v testo zarežemo enakomerne trakove (kot prikazano v posnetku). Trakove nežno večkrat zasukamo, da nastanejo spiralne oblike.
Iz odrezkov testa oblikujemo zvezdico, ki jo s čokoladnim namazom pritrdimo na vrh smrečice.
Segrejemo pečico na 200 °C. Žvrkljamo jajce, s katerim nato premažemo zgornjo plast. Smrečico 20 minut pečemo pri 200°C.
Pečeno smrečico potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.