
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!

Rogljičke lahko pripravite tudi s pomočjo video recepta, ki so ga pripravili pri Siroljubu:
Sestavine
- 1 dl vode
- 1,5 dl mleka
- 20 g svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 4 žličke soli
- 1 dl olja
- 500 g gladke moke tipa 400
- kajmak
- jajce
- sezam
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 dl vode
- 1,5 dl mleka
- 20 g svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 4 žličke soli
- 1 dl olja
- 500 g gladke moke tipa 400
- kajmak
- jajce
- sezam
Postopek
V moki naredimo luknjo in nadrobimo kvas, dodamo vodo in mlačno mleko. Zmešamo tekočino in kvas ter dodamo sladkor, pustimo 10 minut. Moki dodamo sol, zmešamo, nato dodamo olje in pripravljen kvas ter zamesimo testo. Pustimo, da počiva približno 40 minut.
Testo na tanko razvaljamo v obliki kroga in ga razrežemo na 12 enakih trikotnikov. Na širši del trikotnika damo žličko kajmaka in ga zavijemo v rogljiček. Rogljičke pustimo vzhajati 20 minut.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Rogljičke pečemo 20 minut na 200 °C oz. toliko, da porumenijo.