
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!

Rogljičke lahko pripravite tudi s pomočjo video recepta, ki so ga pripravili pri Siroljubu:
Sestavine
- 1 dl vode
- 1,5 dl mleka
- 20 g svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 4 žličke soli
- 1 dl olja
- 500 g gladke moke tipa 400
- kajmak
- jajce
- sezam
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 1 dl vode
- 1,5 dl mleka
- 20 g svežega kvasa
- žlička sladkorja
- 4 žličke soli
- 1 dl olja
- 500 g gladke moke tipa 400
- kajmak
- jajce
- sezam
Postopek
V moki naredimo luknjo in nadrobimo kvas, dodamo vodo in mlačno mleko. Zmešamo tekočino in kvas ter dodamo sladkor, pustimo 10 minut. Moki dodamo sol, zmešamo, nato dodamo olje in pripravljen kvas ter zamesimo testo. Pustimo, da počiva približno 40 minut.
Testo na tanko razvaljamo v obliki kroga in ga razrežemo na 12 enakih trikotnikov. Na širši del trikotnika damo žličko kajmaka in ga zavijemo v rogljiček. Rogljičke pustimo vzhajati 20 minut.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Rogljičke pečemo 20 minut na 200 °C oz. toliko, da porumenijo.