© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Granola »korenčkov kolač«

Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni

Granola »korenčkov kolač«

Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Granola korenčkov kolač

Sestavine

  • 350 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlički mešanice začimb za zavitke
  • 125 g grobo nasekljanih orehov
  • 1 velik olupljen in nariban korenček
  • 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 60 g tekočega medu
  • 100 g zlatih rozin
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 350 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlički mešanice začimb za zavitke
  • 125 g grobo nasekljanih orehov
  • 1 velik olupljen in nariban korenček
  • 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 60 g tekočega medu
  • 100 g zlatih rozin

Postopek

1

V velikem plitvem pekaču zmešamo kosmiče, začimbe, orehe in korenček (prej iz naribanega korenčka iztisnemo odvečno tekočino). Primešamo maslo ali kokosovo olje in med, nato pečemo 35   do 40   minut, da se granola zlato rjavo obarva; na polovici peke jo pomešamo.

2

Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo rozine in shranimo. Ponudimo jo z grškim jogurtom in sadjem, na primer jagodičjem in narezanim jabolkom, ali pa z njo posujemo korenčkov kolač.

Nasvet

Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.