
Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni
Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 2 žlički mešanice začimb za zavitke
- 125 g grobo nasekljanih orehov
- 1 velik olupljen in nariban korenček
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 60 g tekočega medu
- 100 g zlatih rozin
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 2 žlički mešanice začimb za zavitke
- 125 g grobo nasekljanih orehov
- 1 velik olupljen in nariban korenček
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 60 g tekočega medu
- 100 g zlatih rozin
Postopek
V velikem plitvem pekaču zmešamo kosmiče, začimbe, orehe in korenček (prej iz naribanega korenčka iztisnemo odvečno tekočino). Primešamo maslo ali kokosovo olje in med, nato pečemo 35 do 40 minut, da se granola zlato rjavo obarva; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo rozine in shranimo. Ponudimo jo z grškim jogurtom in sadjem, na primer jagodičjem in narezanim jabolkom, ali pa z njo posujemo korenčkov kolač.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.