
Goveji burgerji po brazilsko
Privoščite si izdaten burger s celo mavrico okusnih dodatkov
Goveji burgerji po brazilsko
Privoščite si izdaten burger s celo mavrico okusnih dodatkov

Sestavine
polpeti
- 1 kg mlete govedine
- rastlinsko olje za peko
limetino-avokadova majoneza
- sol
- 4 žlice majoneze
- 1 manjši avokado
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limete
- 16 rezin ementalca
- 8 bombic za burgerje
- mehka solata
omaka čimičuri
- 1 majhen šopek peteršilja
- prgišče lističev origana
- 1 majhen rdeč čili
- 1⁄2 stroka česna
- 1 velika kisla kumarica
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- oljčno olje
- sol in poper
sladko-kisla rožnata čebula
- 2 veliki rdeči čebuli
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
pikantna slanina
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3–4 žlice omake piri piri ali druge čilijeve omake
- 16 rezin mesnate slanine (npr. hamburške)
čebulni obročki s kuminom
- ščep soli
- 2 veliki čebuli
- 100 g moke
- 1 žlička koruznega škroba
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička blagega čilija v prahu
- mrzla gazirana mineralna voda
- 2 ledeni kocki
- rastlinsko olje za cvrenje

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
polpeti
- 1 kg mlete govedine
- rastlinsko olje za peko
limetino-avokadova majoneza
- sol
- 4 žlice majoneze
- 1 manjši avokado
- majhen šopek koriandra
- sok 1 limete
- 16 rezin ementalca
- 8 bombic za burgerje
- mehka solata
omaka čimičuri
- 1 majhen šopek peteršilja
- prgišče lističev origana
- 1 majhen rdeč čili
- 1⁄2 stroka česna
- 1 velika kisla kumarica
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- oljčno olje
- sol in poper
sladko-kisla rožnata čebula
- 2 veliki rdeči čebuli
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
pikantna slanina
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3–4 žlice omake piri piri ali druge čilijeve omake
- 16 rezin mesnate slanine (npr. hamburške)
čebulni obročki s kuminom
- ščep soli
- 2 veliki čebuli
- 100 g moke
- 1 žlička koruznega škroba
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička blagega čilija v prahu
- mrzla gazirana mineralna voda
- 2 ledeni kocki
- rastlinsko olje za cvrenje
Postopek
Za omako čimičuri zelišča, čili, česen in kumarico sesekljamo, nato jih zmeljemo v multipraktiku skupaj s papriko in kisom ter dodamo toliko olja, da dobimo gosto omako. Solimo in popramo.
Za majonezo avokado narežemo na kocke, koriander grobo nasekljamo in oboje zmeljemo v multipraktiku z majonezo in limetinim sokom ter solimo.
Za sladko-kislo čebulo rdeči čebuli narežemo na lističe in zmešamo s sladkorjem, kisom in ščepom soli ter pustimo, da se marinira.
Za slanino zmešamo čilijevo omako in rjavi sladkor. Z mešanico premažemo rezine slanine in jih hrustljavo zapečemo pod žarom v pečici. Prihranimo jih v topli pečici.
Za čebulne obročke čebulo olupimo in ji odstranimo prvo plast. Zmešamo moko, škrob, začimbe in toliko mineralne vode, da nastane gosto tekoče testo, ki se bo oprijelo čebule. Dodamo ledeni kocki in shranimo na hladnem.
Čebuli narežemo na 1 cm debele kolobarje in jih damo v nepregorno skledo. Prelijemo jih z vrelo vodo in dobro premešamo. Nato čebulo odcedimo in osušimo. V cvrtnik nalijemo toliko olja, da je poln le do tretjine, in ga na srednji temperaturi segrejemo do 180 °C ali toliko, da košček kruha, ki ga vržemo vanj, porjavi v 30 sekundah.
Čebulne obročke pomočimo v testo, nato jih previdno položimo v olje in ocvremo, da se temno rjavo obarvajo in zahrustajo. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah in do uporabe shranimo v toplo pečico.
Meso oblikujemo v 16 polpetov. Segrejemo ploščo žara ali ponev in v njej na malo olja pečemo polpete 3 do 4 minute, nato jih obrnemo, posolimo, obložimo s sirom in pečemo še 3 do 4 minute.
Bombice za burgerje prerežemo in popečemo. Spodnje polovice namažemo z malo avokadove majoneze, obložimo s solato, nanjo položimo prvi polpet s sirom, nato pa slanino, marinirano čebulo, omako čimičuri in še en polpet. Na vrh damo čebulne obročke in še malo avokadove majoneze, pokrijemo z zgornjimi polovicami bombic – in pojemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirove tortice z jagodami
Vsakemu eno – te male tortice bodo prihranile prerekanje, komu bo pripadel največji kos
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.