
Kaj boste skuhali danes?
Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom
Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.
Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom
Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.

Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja in še malo za peko
- 1 majhna čebula
- 2 stroka česna
- 2 velika šampinjona
- 2 majhna sladka krompirja
- 150 g kuhane kvinoje
- 1 majhna rdeča pesa
- 1 jajce
- 2 žlici sesekljanega koriandra
- lupinica 1 limete
- 4 žlice moke in še malo za pomokanje
- sol in poper
mariniran korenček
- 1 velik korenček
- 2 žlici riževega kisa
- 1 žlička svetlo rjavega sladkorja
- ščepec soli
ko ponudimo
- 2 žlici majoneze
- 1 žlička čilijeve omake
- 4 bombice za burgerje
- 2 pesti rukole ali špinačnih listov

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja in še malo za peko
- 1 majhna čebula
- 2 stroka česna
- 2 velika šampinjona
- 2 majhna sladka krompirja
- 150 g kuhane kvinoje
- 1 majhna rdeča pesa
- 1 jajce
- 2 žlici sesekljanega koriandra
- lupinica 1 limete
- 4 žlice moke in še malo za pomokanje
- sol in poper
mariniran korenček
- 1 velik korenček
- 2 žlici riževega kisa
- 1 žlička svetlo rjavega sladkorja
- ščepec soli
ko ponudimo
- 2 žlici majoneze
- 1 žlička čilijeve omake
- 4 bombice za burgerje
- 2 pesti rukole ali špinačnih listov
Postopek
V srednje veliki ponvi segrejemo 2 žlički rastlinskega olja. Dodamo na kocke narezano čebulo, sesekljan česen in drobno sesekljana šampinjona, solimo in popramo ter pražimo do mehkega, to je približno 5 minut. Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke, ga damo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v mikrovalovko za 5 do 6 minut, da je mehak. Sladki krompir pretlačimo, nato ga dodamo v ponev k čebulni mešanici. Vse skupaj stresemo v veliko skledo in pustimo, da se ohladi.
Dodamo kuhano kvinojo, naribano peso, razžvrkljano jajce, naribano limetino lupinico in moko ter solimo in popramo (če se masa zdi zelo mokra, dodamo malce več moke, a ne pretiravamo, sicer bodo burgerji pretrdi). Premešamo z rokami in maso oblikujemo v 4 velike burgerje. Poprašimo jih z moko in za 30 minut postavimo v hladilnik, da se učvrstijo.
Tanko nariban korenček damo v skledico z riževim kisom, sladkorjem in soljo. Pokrijemo in pustimo, da se marinira do postrežbe. Majonezo zmešamo s čilijevo omako.
Segrejemo ponev in prilijemo malo olja. Burgerje pečemo na srednji temperaturi, da se lahko tudi v sredini počasi spečejo. Ko se rjavo obarvajo, to je po približno 7 minutah, jih obrnemo in enako dolgo pečemo še na drugi strani. Mariniran korenček odcedimo, bombice pa prerežemo in popečemo po prerezani strani.
Bombice namažemo s čilijevo majonezo, nato jih obložimo z rukolo ali špinačo, burgerji in mariniranim korenčkom.
Kuhanje kvinoje
Kvinojo moramo pred kuhanjem vedno dobro sprati, da ostranimo naravne grenke snovi, ki obdajajo zrna. Za kuhanje potrebujemo vsaj dvakraten volumen tekočine – na primer na 1 skodelico kvinoje odmerimo 2 skodelici vode, dobili pa bomo 3 skodelice kuhane kvinoje. Če jo kuhamo v več vode, kot je lahko vpije, jo odlijemo, s tem tudi odstranimo morebitne preostale grenčine. Kuhamo jo 10 do 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato
Karameliziran korenček in čebula
Praznični kolač s čokoladnimi jajčki
Tudi čudovit kolač s čokoladnimi jajčki je lahko popestritev velikonočne mize.