Kaj boste skuhali danes?
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom
Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov
Postopek
V veliki skledi zmešamo mleto meso, ostrigino omako, drobno sesekljane čebulice (uporabimo tako bele kot tudi zelene dele), olupljen in drobno nastrgan ingver, čili in nastrgano limetino lupino. Iz zmesi z rokami oblikujemo štiri polpete, debele 3 cm.
Pečico segrejemo na 200 °C s klasičnim gretjem. V veliki nepregorni ponvi segrejemo olje in na njem na štedilniku pri srednji temperaturi pečemo polpete po 3 minute na vsaki strani, da se dobro popečejo. Nato jih v ponvi prestavimo v pečico za 10 minut, da dosežejo središčno temperaturo 58 do 62 °C.
Limeto narežemo na krhlje, arašide grobo nasekljamo. Bombice prerežemo in na spodnje polovice položimo solatne liste ter jih pokapamo z malo limetinega soka. Nanje položimo polpete, jih posujemo z arašidi in pokrijemo z gornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalimi limetinimi krhlji in po želji z majonezo ali blago čilijevo omako.