
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom

Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov
Postopek
V veliki skledi zmešamo mleto meso, ostrigino omako, drobno sesekljane čebulice (uporabimo tako bele kot tudi zelene dele), olupljen in drobno nastrgan ingver, čili in nastrgano limetino lupino. Iz zmesi z rokami oblikujemo štiri polpete, debele 3 cm.
Pečico segrejemo na 200 °C s klasičnim gretjem. V veliki nepregorni ponvi segrejemo olje in na njem na štedilniku pri srednji temperaturi pečemo polpete po 3 minute na vsaki strani, da se dobro popečejo. Nato jih v ponvi prestavimo v pečico za 10 minut, da dosežejo središčno temperaturo 58 do 62 °C.
Limeto narežemo na krhlje, arašide grobo nasekljamo. Bombice prerežemo in na spodnje polovice položimo solatne liste ter jih pokapamo z malo limetinega soka. Nanje položimo polpete, jih posujemo z arašidi in pokrijemo z gornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalimi limetinimi krhlji in po želji z majonezo ali blago čilijevo omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Rjavčki
Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi
Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem