
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom
Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko
Pripravite burgerje z azijskim nadihom

Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 520 g mlete svinjine
- 2 žlici ostrigine omake
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
- naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
- 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
- listi ledenke ali mehke solate
- 4 bombice s sezamom
- 25 g nesoljenih praženih arašidov
Postopek
V veliki skledi zmešamo mleto meso, ostrigino omako, drobno sesekljane čebulice (uporabimo tako bele kot tudi zelene dele), olupljen in drobno nastrgan ingver, čili in nastrgano limetino lupino. Iz zmesi z rokami oblikujemo štiri polpete, debele 3 cm.
Pečico segrejemo na 200 °C s klasičnim gretjem. V veliki nepregorni ponvi segrejemo olje in na njem na štedilniku pri srednji temperaturi pečemo polpete po 3 minute na vsaki strani, da se dobro popečejo. Nato jih v ponvi prestavimo v pečico za 10 minut, da dosežejo središčno temperaturo 58 do 62 °C.
Limeto narežemo na krhlje, arašide grobo nasekljamo. Bombice prerežemo in na spodnje polovice položimo solatne liste ter jih pokapamo z malo limetinega soka. Nanje položimo polpete, jih posujemo z arašidi in pokrijemo z gornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalimi limetinimi krhlji in po želji z majonezo ali blago čilijevo omako.