© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko

Pripravite burgerje z azijskim nadihom

Svinjski burgerji z arašidi po vietnamsko

Pripravite burgerje z azijskim nadihom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Burgerji iz svinjine z arasidi po vietnamsko

Sestavine

  • 520 g mlete svinjine
  • 2 žlici ostrigine omake
  • 6 mladih čebulic
  • za palec velik kos ingverja
  • 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
  • naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
  • 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
  • listi ledenke ali mehke solate
  • 4 bombice s sezamom
  • 25 g nesoljenih praženih arašidov
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 520 g mlete svinjine
  • 2 žlici ostrigine omake
  • 6 mladih čebulic
  • za palec velik kos ingverja
  • 1–1½ žlička zdrobljenega suhega čilija
  • naribana lupinica 1 limete (sadež prihranimo za postrežbo)
  • 1 žlica sezamovega ali sončničnega olja
  • listi ledenke ali mehke solate
  • 4 bombice s sezamom
  • 25 g nesoljenih praženih arašidov

Postopek

1

V veliki skledi zmešamo mleto meso, ostrigino omako, drobno sesekljane čebulice (uporabimo tako bele kot tudi zelene dele), olupljen in drobno nastrgan ingver, čili in nastrgano limetino lupino. Iz zmesi z rokami oblikujemo štiri polpete, debele 3 cm.

2

Pečico segrejemo na 200 °C s klasičnim gretjem. V veliki nepregorni ponvi segrejemo olje in na njem na štedilniku pri srednji temperaturi pečemo polpete po 3 minute na vsaki strani, da se dobro popečejo. Nato jih v ponvi prestavimo v pečico za 10 minut, da dosežejo središčno temperaturo 58 do 62 °C.

3

Limeto narežemo na krhlje, arašide grobo nasekljamo. Bombice prerežemo in na spodnje polovice položimo solatne liste ter jih pokapamo z malo limetinega soka. Nanje položimo polpete, jih posujemo z arašidi in pokrijemo z gornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalimi limetinimi krhlji in po želji z majonezo ali blago čilijevo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.