© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječji kare v žajbljevi srajčki

Jagnječji kare v žajbljevi srajčki

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lammkaree im (Wiesen) Salbeimantel

Sestavine

  • 800 g jagnječjega kareja
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 20 žajbljevih lističev
  • oljčno olje in malo masla
  • 1 dl mesne jušne osnove
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 800 g jagnječjega kareja
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 20 žajbljevih lističev
  • oljčno olje in malo masla
  • 1 dl mesne jušne osnove

Postopek

1

Jagnječji kare z vseh strani solimo in popramo, potresemo z drobno narezanim česnom in ga vtremo v meso. Žajbljeve lističe operemo. Še vlažne liste zložimo na meso in dobro pritisnemo.

2

V ognjevarnem teflonskem pekaču segrejemo oljčno olje in nekaj masla; kare popečemo, ga obrnemo, potem pa damo pekač v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C. Meso pečemo 12 do 15 minut do rožnate barve.

3

Pečeno meso vzamemo iz pekača in ga pustimo na toplem počivati nekaj časa. Sok od pečenja zalijemo z mesno jušno osnovo, povremo in začinimo.

4

Pečen jagnječji kare narežemo na primerne kose, serviramo na krožnike in postrežemo z omako in poljubno prilogo (riž, krompir, kuskus).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.