Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji kare v žajbljevi srajčki
Jagnječji kare v žajbljevi srajčki
Sestavine
- 800 g jagnječjega kareja
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 20 žajbljevih lističev
- oljčno olje in malo masla
- 1 dl mesne jušne osnove
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 800 g jagnječjega kareja
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 20 žajbljevih lističev
- oljčno olje in malo masla
- 1 dl mesne jušne osnove
Postopek
Jagnječji kare z vseh strani solimo in popramo, potresemo z drobno narezanim česnom in ga vtremo v meso. Žajbljeve lističe operemo. Še vlažne liste zložimo na meso in dobro pritisnemo.
V ognjevarnem teflonskem pekaču segrejemo oljčno olje in nekaj masla; kare popečemo, ga obrnemo, potem pa damo pekač v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C. Meso pečemo 12 do 15 minut do rožnate barve.
Pečeno meso vzamemo iz pekača in ga pustimo na toplem počivati nekaj časa. Sok od pečenja zalijemo z mesno jušno osnovo, povremo in začinimo.
Pečen jagnječji kare narežemo na primerne kose, serviramo na krožnike in postrežemo z omako in poljubno prilogo (riž, krompir, kuskus).