Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper
Postopek
Dve čebuli razpolovimo in tanko narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Vanjo stresemo narezano čebulo in kuminova semena, solimo in popramo. Pri precej blagi temperaturi pražimo, da čebula porumeni in karamelizira.
Medtem stresemo špinačo v cedilo in jo prelijemo z litrom do dvema vrele vode, da ovene. Nato jo kar se da močno ožmemo, jo grobo narežemo in stresemo v večjo skledo. Preostali čebuli naribamo in stresemo k špinači skupaj z mletim mesom in skuto, solimo in popramo. Temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 4 polpete. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlički olja in pečemo polpete po vsaki strani 8 do 9 minut oziroma dokler niso tudi znotraj pečene (ali pa jih spečemo na žaru).
Bombice prečno prerežemo na pol. Paradižnik narežemo na rezine. V skledici zmešamo jogurt, drobno sesekljano meto, sol in poper. Z malce te mešanice premažemo vsako spodnjo polovico bombice, jo obložimo s paradižnikom in polpeto, na vrh pa damo praženo čebulo. Postrežemo z jogurtom.