© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječji burgerji s špinačo in skuto

Jagnječji burgerji s špinačo in skuto

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto

Sestavine

  • 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
  • 4 majhne čebule
  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 200 g listov mlade špinače
  • 300 g mlete jagnjetine
  • 3 žlice albuminske skute (rikote)
  • 6 žlic grškega jogurta
  • prgišče metinih listov
  • 4 bombice za burgerje s sezamom
  • 1–2 velika paradižnika
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
  • 4 majhne čebule
  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 200 g listov mlade špinače
  • 300 g mlete jagnjetine
  • 3 žlice albuminske skute (rikote)
  • 6 žlic grškega jogurta
  • prgišče metinih listov
  • 4 bombice za burgerje s sezamom
  • 1–2 velika paradižnika
  • sol in poper

Postopek

1

Dve čebuli razpolovimo in tanko narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Vanjo stresemo narezano čebulo in kuminova semena, solimo in popramo. Pri precej blagi temperaturi pražimo, da čebula porumeni in karamelizira.

2

Medtem stresemo špinačo v cedilo in jo prelijemo z litrom do dvema vrele vode, da ovene. Nato jo kar se da močno ožmemo, jo grobo narežemo in stresemo v večjo skledo. Preostali čebuli naribamo in stresemo k špinači skupaj z mletim mesom in skuto, solimo in popramo. Temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 4 polpete. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlički olja in pečemo polpete po vsaki strani 8 do 9 minut oziroma dokler niso tudi znotraj pečene (ali pa jih spečemo na žaru).

3

Bombice prečno prerežemo na pol. Paradižnik narežemo na rezine. V skledici zmešamo jogurt, drobno sesekljano meto, sol in poper. Z malce te mešanice premažemo vsako spodnjo polovico bombice, jo obložimo s paradižnikom in polpeto, na vrh pa damo praženo čebulo. Postrežemo z jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.