Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper
Postopek
Dve čebuli razpolovimo in tanko narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Vanjo stresemo narezano čebulo in kuminova semena, solimo in popramo. Pri precej blagi temperaturi pražimo, da čebula porumeni in karamelizira.
Medtem stresemo špinačo v cedilo in jo prelijemo z litrom do dvema vrele vode, da ovene. Nato jo kar se da močno ožmemo, jo grobo narežemo in stresemo v večjo skledo. Preostali čebuli naribamo in stresemo k špinači skupaj z mletim mesom in skuto, solimo in popramo. Temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 4 polpete. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlički olja in pečemo polpete po vsaki strani 8 do 9 minut oziroma dokler niso tudi znotraj pečene (ali pa jih spečemo na žaru).
Bombice prečno prerežemo na pol. Paradižnik narežemo na rezine. V skledici zmešamo jogurt, drobno sesekljano meto, sol in poper. Z malce te mešanice premažemo vsako spodnjo polovico bombice, jo obložimo s paradižnikom in polpeto, na vrh pa damo praženo čebulo. Postrežemo z jogurtom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita z bučkami in kozjim sirom
Aromatična vegetarijanska pita, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega!
Pomladanska piščančja enolončnica
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.