Kaj boste skuhali danes?
Kokosova »panakota« z ananasovo salso
Imenitna kokosova strjenka bo šla v slast vsem ljubiteljem sladic na žličko. Za popestritev je zraven še ananasova salsa, po želji s kančkom čilija.
Kokosova »panakota« z ananasovo salso
Imenitna kokosova strjenka bo šla v slast vsem ljubiteljem sladic na žličko. Za popestritev je zraven še ananasova salsa, po želji s kančkom čilija.
Sestavine
- 2 pločevinki (po 400 g) kokosovega mleka
- 4 dl polnomastnega mleka
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 strok vanilje
- 25 g želatine v prahu
- pest popraženih kokosovih ostružkov
ananasova salsa
- 85 g kristalnega sladkorja
- 25 g svežega ingverja
- 250 g svežega ananasa
- 1 rdeč čili (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 pločevinki (po 400 g) kokosovega mleka
- 4 dl polnomastnega mleka
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 strok vanilje
- 25 g želatine v prahu
- pest popraženih kokosovih ostružkov
ananasova salsa
- 85 g kristalnega sladkorja
- 25 g svežega ingverja
- 250 g svežega ananasa
- 1 rdeč čili (po želji)
Postopek
Kokosovo in navadno mleko nalijemo v kozico ter dodamo sladkor. Vaniljev strok po dolgem prerežemo na pol in iz njega postrgamo semena, ki jih dodamo v kozico skupaj s praznim strokom. Zavremo, nato odstavimo in pustimo, da se tekočina prepaja 5 minut.
2 dl vroče kokosove mešanice damo v skledico. Dodamo želatino in jo z metlico vmešamo, da se razpusti. Če se želatina ne stopi, mešanico za 1 do 2 minuti spet pristavimo na nizko temperaturo. Vmešamo jo v preostalo kokosovo mešanico, iz katere smo odstranili vaniljev strok. Mešanico nalijemo v 6 modelčkov s prostornino po 2 dl in jih postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, da se sladica strdi, a se še malce trese. Pripravimo jo lahko do 2 dni vnaprej.
Za salso ingver narežemo na tanke rezinice, ananas na koščke, čiliju, če ga želimo uporabiti, pa odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. V kozico nasujemo sladkor, dodamo ingver in prilijemo 1 dl vode. Zavremo, nato pa temperaturo znižamo, da samo še nežno vre, in kuhamo še 5 do 10 minut, da mešanica spominja na sirup in se svetlo zlato obarva. Pustimo, da se ohladi, nato odstranimo rezinice ingverja. Sirup lahko pripravimo do 1 tedna vnaprej.
Ko želimo sladico postreči, modelčke za trenutek potopimo v vrelo vodo, da se panakota loči od njih, in jo zvrnemo na krožnik. Zraven razporedimo ananas in ga po želji posujemo s čilijem. Za konec vse pokapamo še z ingverjevim sirupom.
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti