© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova »panakota« z ananasovo salso

Imenitna kokosova strjenka bo šla v slast vsem ljubiteljem sladic na žličko. Za popestritev je zraven še ananasova salsa, po želji s kančkom čilija.

Kokosova »panakota« z ananasovo salso

Imenitna kokosova strjenka bo šla v slast vsem ljubiteljem sladic na žličko. Za popestritev je zraven še ananasova salsa, po želji s kančkom čilija.

Čas priprave 20 min + strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Coconut panna cotta with pineapple salsaP124-130

Sestavine

  • 2 pločevinki (po 400 g) kokosovega mleka
  • 4 dl polnomastnega mleka
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 25 g želatine v prahu
  • pest popraženih kokosovih ostružkov

ananasova salsa

  • 85 g kristalnega sladkorja
  • 25 g svežega ingverja
  • 250 g svežega ananasa
  • 1 rdeč čili (po želji)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 pločevinki (po 400 g) kokosovega mleka
  • 4 dl polnomastnega mleka
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 25 g želatine v prahu
  • pest popraženih kokosovih ostružkov

ananasova salsa

  • 85 g kristalnega sladkorja
  • 25 g svežega ingverja
  • 250 g svežega ananasa
  • 1 rdeč čili (po želji)

Postopek

1

Kokosovo in navadno mleko nalijemo v kozico ter dodamo sladkor. Vaniljev strok po dolgem prerežemo na pol in iz njega postrgamo semena, ki jih dodamo v kozico skupaj s praznim strokom. Zavremo, nato odstavimo in pustimo, da se tekočina prepaja 5 minut.

2

2 dl vroče kokosove mešanice damo v skledico. Dodamo želatino in jo z metlico vmešamo, da se razpusti. Če se želatina ne stopi, mešanico za 1 do 2 minuti spet pristavimo na nizko temperaturo. Vmešamo jo v preostalo kokosovo mešanico, iz katere smo odstranili vaniljev strok. Mešanico nalijemo v 6 modelčkov s prostornino po 2 dl in jih postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, da se sladica strdi, a se še malce trese. Pripravimo jo lahko do 2 dni vnaprej.

3

Za salso ingver narežemo na tanke rezinice, ananas na koščke, čiliju, če ga želimo uporabiti, pa odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. V kozico nasujemo sladkor, dodamo ingver in prilijemo 1 dl vode. Zavremo, nato pa temperaturo znižamo, da samo še nežno vre, in kuhamo še 5 do 10 minut, da mešanica spominja na sirup in se svetlo zlato obarva. Pustimo, da se ohladi, nato odstranimo rezinice ingverja. Sirup lahko pripravimo do 1 tedna vnaprej.

4

Ko želimo sladico postreči, modelčke za trenutek potopimo v vrelo vodo, da se panakota loči od njih, in jo zvrnemo na krožnik. Zraven razporedimo ananas in ga po želji posujemo s čilijem. Za konec vse pokapamo še z ingverjevim sirupom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.