
Frtalja z zelišči
Frtalja z zelišči

Sestavine
- 6 domačih jajc
- 10 g masla
- 10 ml oljčnega olja
- 10 g sesekljane čebule
- šopek zelišč (koromač, drobnjak, bazilika, timijan, šetraj, majaron ...)
- 30 g kuhane špinače
- sol
- poper
- 10 g naribanega parmezana
- mešana solata za prilogo
Preberite tudi

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.
Sestavine
- 6 domačih jajc
- 10 g masla
- 10 ml oljčnega olja
- 10 g sesekljane čebule
- šopek zelišč (koromač, drobnjak, bazilika, timijan, šetraj, majaron ...)
- 30 g kuhane špinače
- sol
- poper
- 10 g naribanega parmezana
- mešana solata za prilogo
Postopek
Jajca ubijemo v primerno posodo. Dodamo sol, poper, parmezan in na hitro premešamo. Špinačo skuhamo, temeljito odcedimo in grobo narežemo. V ponvi na maslu in olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo zelišča in jih na hitro prepražimo, da spustijo aromo. Dodamo špinačo in še malo popražimo. Prilijemo jajčno zmes in pečemo na živahnem ognju, da na pol zakrkne, medtem vseskozi mešamo.
Drugo ponev segrejemo in pokapljamo z oljem. Nanjo prelijemo na pol zakrknjeno jajčno maso, da dobi lepo obliko. Ko se na eni strani zlato zapeče, ponev pokrijemo s pokrovko ali krožnikom in obrnemo, da frtalja ostane na pokrovki, nato pa jo s pokrovke previdno stresemo nazaj v ponev in zapečemo še na drugi strani. Ko je frtalja na otip čvrsta in elastična, je pečena. Zrežemo jo na 8 kosov in še toplo ponudimo z zabeljeno mlado solatko, ki jedi doda svežino.