Kaj boste skuhali danes?
Frtalja s špinačo in zelišči
Frtalja s špinačo in zelišči
Sestavine
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 100 g sveže špinače
- 2 žlici mleka
- šopek svežih vrtnih zelišč
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 100 g sveže špinače
- 2 žlici mleka
- šopek svežih vrtnih zelišč
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Postopek
Špinačo in zelišča operemo in drobno sesekljamo. Iz jajc, moke, mleka, špinače in zelišč naredimo gladko maso. Začinimo jo s soljo in poprom. V primerno veliki ponvi segrejemo olje, nanj vlijemo maso in frtaljo na obeh straneh zlatorjavo spečemo. Postrežemo.
Nasvet
Moko lahko zamenjamo s sveže naribanim parmezanom.