© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Frtalja s špinačo in zelišči

Frtalja s špinačo in zelišči

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
frtalja s spinaco in zelisci

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 žlica moke
  • 100 g sveže špinače
  • 2 žlici mleka
  • šopek svežih vrtnih zelišč
  • 1 žlica olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 žlica moke
  • 100 g sveže špinače
  • 2 žlici mleka
  • šopek svežih vrtnih zelišč
  • 1 žlica olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Špinačo in zelišča operemo in drobno sesekljamo. Iz jajc, moke, mleka, špinače in zelišč naredimo gladko maso. Začinimo jo s soljo in poprom. V primerno veliki ponvi segrejemo olje, nanj vlijemo maso in frtaljo na obeh straneh zlatorjavo spečemo. Postrežemo.

Nasvet

Moko lahko zamenjamo s sveže naribanim parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.