© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem

Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...

Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem

Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...

Čas priprave 25 min + 6 ur hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
white chocolate berry cheesecake

Sestavine

  • 300 g bele čokolade
  • 600 g kremnega sira
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 200 g malin
  • 5 žlic malinove marmelade
  • 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
  • 200 g majhnih jagod
  • nekaj borovnic (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g bele čokolade
  • 600 g kremnega sira
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 200 g malin
  • 5 žlic malinove marmelade
  • 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
  • 200 g majhnih jagod
  • nekaj borovnic (po želji)

Postopek

1

Belo čokolado razlomimo in stopimo nad vodno kopeljo; skleda s čokolado se ne sme dotikati vrele vode. Pustimo, da se stopljena čokolada ohladi. Podolgovat rahlo naoljimo in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.

2

Sir, smetano in sladkor stepemo z mešalnikom. Dodamo skoraj popolnoma ohlajeno čokolado in zmešamo.

3

50 g malin zmešamo z 2 žlicama malinove marmelade. Polovico čokoladno-sirove mešanice nadevamo v model, jo obložimo z malinovo zmesjo, nadaljujemo z drugo polovico čokoladno-sirove mešanice, površino poravnamo in vanjo vtisnemo mandljeve piškote. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur, lahko pa tudi čez noč.

4

Osem jagod prihranimo, druge pa razpolovimo in jih v ponvici segrevamo s preostalo marmelado, da se zmehčajo. Zmeljemo jih z mešalnikom in, če so v marmeladi semena, pretlačimo skozi sito, da jih odstranimo. Če je omaka pregosta, kanemo kanček vode.

5

Postrežemo tako, da model previdno zvrnemo na pladenj, ga dvignemo in odstranimo folijo. Prihranjene jagode razpolovimo in z njimi obložimo sladico. Dodamo še preostale maline in po želji tudi borovnice. Sladico pokapljamo z malo omake, preostalo omako pa postrežemo posebej, da si sladico vsak sam dodatno pokaplja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.