
Kaj boste skuhali danes?
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Postopek
Belo čokolado razlomimo in stopimo nad vodno kopeljo; skleda s čokolado se ne sme dotikati vrele vode. Pustimo, da se stopljena čokolada ohladi. Podolgovat rahlo naoljimo in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Sir, smetano in sladkor stepemo z mešalnikom. Dodamo skoraj popolnoma ohlajeno čokolado in zmešamo.
50 g malin zmešamo z 2 žlicama malinove marmelade. Polovico čokoladno-sirove mešanice nadevamo v model, jo obložimo z malinovo zmesjo, nadaljujemo z drugo polovico čokoladno-sirove mešanice, površino poravnamo in vanjo vtisnemo mandljeve piškote. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur, lahko pa tudi čez noč.
Osem jagod prihranimo, druge pa razpolovimo in jih v ponvici segrevamo s preostalo marmelado, da se zmehčajo. Zmeljemo jih z mešalnikom in, če so v marmeladi semena, pretlačimo skozi sito, da jih odstranimo. Če je omaka pregosta, kanemo kanček vode.
Postrežemo tako, da model previdno zvrnemo na pladenj, ga dvignemo in odstranimo folijo. Prihranjene jagode razpolovimo in z njimi obložimo sladico. Dodamo še preostale maline in po želji tudi borovnice. Sladico pokapljamo z malo omake, preostalo omako pa postrežemo posebej, da si sladico vsak sam dodatno pokaplja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov