
Testeni žepki s šunko in hrenovo omako
Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.
Testeni žepki s šunko in hrenovo omako
Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.

Sestavine
rezančno testo
- 300 g pšenične moke
- 1 žlica zdroba iz trde pšenice (durum)
- 2 jajci
- 1 žlica olja
- malo soli
maslena omaka s hrenom
- 2 rumenjaka
- sol
- poper
- 200 g masla
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica belega vina
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 manjši koren hrena
nadev
- 500 g kuhane šunke ali prekajenega mesa
- 2 šalotki
- 1 žlica masla
- ½ šopka peteršilja
- 1 trdo kuhano jajce
- 1 kuhan krompir
- malo zmlete kumine
- drobnjak za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
rezančno testo
- 300 g pšenične moke
- 1 žlica zdroba iz trde pšenice (durum)
- 2 jajci
- 1 žlica olja
- malo soli
maslena omaka s hrenom
- 2 rumenjaka
- sol
- poper
- 200 g masla
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica belega vina
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 manjši koren hrena
nadev
- 500 g kuhane šunke ali prekajenega mesa
- 2 šalotki
- 1 žlica masla
- ½ šopka peteršilja
- 1 trdo kuhano jajce
- 1 kuhan krompir
- malo zmlete kumine
- drobnjak za posip
Postopek
Iz moke, zdroba, dveh jajc, obeh rumenjakov, olja in soli pripravimo srednje čvrsto testo za rezance. Zavijemo ga v folijo in pustimo nekaj časa počivati.
Za nadev drobno zmeljemo šunko. Peteršilj operemo in sesekljamo. Kuhan krompir in jajce drobno naribamo. Šalotki olupimo in drobno narežemo. Šalotko in šunko prepražimo na vročem maslu. Dodamo naribano jajce in krompir, začinimo s soljo, poprom in kumino ter vmešamo sesekljan peteršilj. Nadev prihranimo.
Rezančno testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Testo razrežemo na enakomerno široke trakove in polovico trakov v kupčkih obložimo z nadevom. Robove premažemo z beljakom in pokrijemo s preostalimi testenimi trakovi. Z okroglim obodcem izrežemo žepke. Kuhamo jih v vreli osoljeni vodi približno 8 minut, nato jih dobro odcedimo.
Za omako maslo nežno stopimo. Nad paro stepamo dva rumenjaka z gorčico, vinom, kisom, soljo in poprom. Postopoma dodajamo tekoče maslo in še naprej stepamo, da dobimo kremno omako. Hren sveže naribamo. Dve žlici hrena vmešamo v omako. S šunko nadevane testene žepke ponudimo s pripravljeno hrenovo omako. Preden ponudimo, jed potresemo z narezanim drobnjakom.