
Frtalja z regratom in sirotko
Frtalja z regratom in sirotko
Čas priprave
15 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 2 osebi

Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)
Postopek
1
Regrat operemo in nasekljamo.
2
Jajci razžvrkljamo in v maso dodamo vse preostale sestavine ter premešamo. Če je masa pregosta, lahko dodamo tudi malo mleka. Frtaljo spečemo na oljčnem olju v nizki ponvi.