
Frtalja z regratom in sirotko
Frtalja z regratom in sirotko

Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)
Postopek
Regrat operemo in nasekljamo.
Jajci razžvrkljamo in v maso dodamo vse preostale sestavine ter premešamo. Če je masa pregosta, lahko dodamo tudi malo mleka. Frtaljo spečemo na oljčnem olju v nizki ponvi.