Kaj boste skuhali danes?
Frtalja z regratom in sirotko
Frtalja z regratom in sirotko
Čas priprave
15 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 2 osebi
Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- ½ kozarca sirotke
- šop regrata
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- malo mleka (po potrebi)
- 30 g naribanega dimljenega sira (po želji)
Postopek
1
Regrat operemo in nasekljamo.
2
Jajci razžvrkljamo in v maso dodamo vse preostale sestavine ter premešamo. Če je masa pregosta, lahko dodamo tudi malo mleka. Frtaljo spečemo na oljčnem olju v nizki ponvi.