Kaj boste skuhali danes?
Rižota z regratom
Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način
Rižota z regratom
Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način
Sestavine
- 320 g riža za rižoto
- 80 g sesekljane čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl belega vina
- 250 g regrata
- 0,5 dl sladke smetane
- 40 g naribanega parmezana
- 20 g masla
- pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 320 g riža za rižoto
- 80 g sesekljane čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl belega vina
- 250 g regrata
- 0,5 dl sladke smetane
- 40 g naribanega parmezana
- 20 g masla
- pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove
Postopek
Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Na oljčnem olju steklasto podušimo čebulo. Dodamo riž in pražimo toliko, da postekleni. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino izpari. Zalijemo z zajemalko zelenjavne osnovo in ob stalnem mešanju in dodajanju zelenjavne osnove kuhljamo riž približno 20 minut.
Pet minut, preden je riž kuhan, dodamo regrat, premešamo in začinimo s soljo in poprom. Ko je riž kuhan al dente, kozico odstavimo, dodamo še maslo in parmezan, premešamo in razdelimo na krožnike.