
Francoska solata
Ste vedeli, da je francoska solata v resnici ruska?
Francoska solata
Ste vedeli, da je francoska solata v resnici ruska?

Sestavine
- 400 g krompirja
- 300 g korenja
- 250 g graha
- 300 g kislih kumaric
- sol
- beli poper
majoneza
- 1 rumenjak
- ½ žličke gorčice
- nekaj kapljic limonovega soka
- malo soli
- malo belega popra
- 2–2,5 dl olja
Preberite tudi

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.

Njoki malo drugače: 7 idej, ki vedno uspejo
Njoki, svaljki, lulčki ... sami jim dajte ime, mi vam pomagamo z idejami z različnih vetrov.
Sestavine
- 400 g krompirja
- 300 g korenja
- 250 g graha
- 300 g kislih kumaric
- sol
- beli poper
majoneza
- 1 rumenjak
- ½ žličke gorčice
- nekaj kapljic limonovega soka
- malo soli
- malo belega popra
- 2–2,5 dl olja
Postopek
Krompir operemo, damo v hladno vodo, pristavimo, solimo in skuhamo. Kuhanega hladimo, olupimo in narežemo na kocke velikosti graha. Korenček ostrgamo, narežemo na majhne kocke in skuhamo v osoljeni vodi. Ločeno skuhamo še grah. Kisle kumarice narežemo na majhne kocke.
Pripravimo majonezo. Rumenjak v visoki ozki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo z gorčico, limonovim sokom in malo soli ter belega popra. Postopoma v tankem curku dolivamo olje in nenehno mešamo, da se majoneza zgosti.

Narezano zelenjavo preložimo v skledo, dodamo majonezo in nežno premešamo. Po želji dodamo še malo soli in belega popra ter nekaj limonovega soka.

Nasvet
Vsa zelenjava v francoski solati mora biti narezana na velikost graha. V to solato lahko narežemo tudi trdo kuhano jajce ali kislo jabolko.