
Čokoladna krema
Čokoladna krema

Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 3 rumenjaki
- 2 žlici konjaka
- 20 g masla
- čokoladni ostružki za okras
- vafljeve rolice

Okus, ki ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 3 rumenjaki
- 2 žlici konjaka
- 20 g masla
- čokoladni ostružki za okras
- vafljeve rolice
Postopek
V kozici močno segrejemo sladko smetano, ki pa ne sme zavreti. Dodamo koščke temne čokolade, dobro zmešamo, nato odstavimo s štedilnika in hitro vmešamo rumenjake, konjak in hladno maslo ter stepemo v kremno zmes.
Čokoladno maso napolnimo v pripravljene desertne kozarce ali skledice in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Kremo potresemo s čokoladnimi ostružki in ponudimo z vafljevimi rolicami.