
Hobotnica pod peko
Hobotnica pod peko

Sestavine
- 1,2–1,5 kg hobotnice
- 1 kg krompirja
- 1 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 3 stroki česna
- 2 vejici rožmarina
- 1 dl belega vina
- nasekljan peteršilj

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1,2–1,5 kg hobotnice
- 1 kg krompirja
- 1 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 3 stroki česna
- 2 vejici rožmarina
- 1 dl belega vina
- nasekljan peteršilj
Postopek
Očiščeno hobotnico (najboljša je, če je bila predhodno zamrznjena), damo v lonec, dolijemo kanček vode, pokrijemo, zavremo in kuhamo 10 minut. Krompir olupimo in narežemo na večje kocke. Hobotnico odcedimo in jo po želji narežemo na več kosov ali pa pustimo celo. Krompir in hobotnico razporedimo v pekač, polijemo z oljčnim oljem, posolimo in premešamo.
Pekač pokrijemo ter zagrnemo z žerjavico in vročim pepelom. Po 40 minutah peko odkrijemo in dodamo strt česen, vejice rožmarina in pol kozarca belega vina. Peko spet pokrijemo, zagrnemo z žerjavico in pečemo še 20 minut.
Nasvet
To jed lahko pripravimo tudi v pečici, pečemo jo 45 do 50 minut na 200 °C. Med krompir lahko damo tudi na velike kose narezano čebulo in na rezine narezano limono.