© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morski jezik v gorčično-smetanovi omaki

Morski jezik v gorčično-smetanovi omaki

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Heilbutt in Senfrahmsaucegr. BildProd. 10/012001 08 22

Sestavine

  • 2 fileja morskega jezika po 250 g (ali druge bele ribe)
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 korenčki
  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • sol
  • poper
  • 1,25 dl ribje jušne osnove
  • limona in peteršilj za okras

omaka

  • 3 žlice kisle smetane
  • 2 žlički gorčice s semeni
  • 1 žlička moke
  • malo sladkorja
  • ½ šopka peteršilja
  • 8 drobnih krompirjev
  • 1 žlička masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 fileja morskega jezika po 250 g (ali druge bele ribe)
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 korenčki
  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • sol
  • poper
  • 1,25 dl ribje jušne osnove
  • limona in peteršilj za okras

omaka

  • 3 žlice kisle smetane
  • 2 žlički gorčice s semeni
  • 1 žlička moke
  • malo sladkorja
  • ½ šopka peteršilja
  • 8 drobnih krompirjev
  • 1 žlička masla

Postopek

1

Ribja fileja splaknemo s hladno vodo in osušimo. Začinimo ju s soljo, poprom in limonovim sokom. Korenček operemo, očistimo, ostrgamo in narežemo na enakomerne palčke. Šalotki olupimo in nasekljamo. Peteršilj operemo, osušimo in drobno nasekljamo. Krompir skrtačimo pod tekočo vodo in skuhamo v sopari (približno 20 minut).

Heilbutt in Senfrahmsauceo.B.Prod. 10/012001 08 22
2

V ponvi segrejemo maslo ter zarumenimo korenček in šalotko. Dolijemo ribjo osnovo, ribja fileja položimo na zelenjavo in pokrito dušimo na blagem ognju približno 8 do 10 minut. Ribe in zelenjavo vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo, tekočino pa uporabimo za omako.

Heilbutt in Senfrahmsauceu.B.Prod. 10/012001 08 22
3

Kislo smetano gladko zmešamo z žlico vode in žličko moke ter vmešamo v tekočino, v kateri se je dušila riba. Hitro zavremo in začinimo s soljo, poprom, gorčico, sesekljanim peteršiljem in sladkorjem.

4

Kuhan krompir pretresemo na maslu. Na krožnike serviramo zelenjavo, ribe in krompir ter pokapljamo z gorčično omako. Jed okrasimo z limonovimi krhlji in peteršiljem ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.