
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.

Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola

Božansko meso, ki se kar topi v ustih
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

7 osvežilnih sladic, s katerimi se lahko sladkate ta vikend
Sladice niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost za sprostitev in druženje ob skupni mizi, še posebej ob koncu tedna.

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.
Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola
Postopek
Fige operemo, jih razpolovimo in s prerezano stranjo postavimo za eno minuto (brez olja) na vročo ploščo za žar ali ponev z debelim dnom, da se malo zapečejo. Pokapljamo jih z balzamičnim kisom, solimo in popramo po okusu in še tople zavijemo vsako polovico v majhno rezino pršuta.
Okrasimo jih z ostružki parmezana in svežo meto ali rukolo ter postrežemo kot prigrizek ali predjed.