© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fige s pršutom

Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.

Fige s pršutom

Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Figs with prosciuttoFigspage 40 - 44

Sestavine

  • zrele fige
  • balzamični kis
  • rezine pršuta
  • ostružki parmezana
  • sveža meta ali rukola
Zapečen koromač s paradižnikom.jpg

7 okusnih prilog, ki niso krompir

Krompir je v slovenski kuhinji skorajda nepogrešljiv, od tenstanega, do pireja, naše mamo so nam ga kuhale precej pogosto. Včasih pa kosilo preprosto potrebuje nekaj drugačnega, lažjega, bolj barvitega ali z zanimivejšo teksturo.

Sestavine

  • zrele fige
  • balzamični kis
  • rezine pršuta
  • ostružki parmezana
  • sveža meta ali rukola

Postopek

1

Fige operemo, jih razpolovimo in s prerezano stranjo postavimo za eno minuto (brez olja) na vročo ploščo za žar ali ponev z debelim dnom, da se malo zapečejo. Pokapljamo jih z balzamičnim kisom, solimo in popramo po okusu in še tople zavijemo vsako polovico v majhno rezino pršuta.

2

Okrasimo jih z ostružki parmezana in svežo meto ali rukolo ter postrežemo kot prigrizek ali predjed.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.