Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Džem iz bezgovih plodov

Džem iz bezgovih plodov

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb (za 1 kozarec)
Oznake
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Preberite tudi

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Postopek

1

Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.

2

Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.

3

Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.