© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Džem iz bezgovih plodov

Džem iz bezgovih plodov

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb (za 1 kozarec)
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Postopek

1

Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.

2

Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.

3

Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.

Priljubljeni recepti

Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo

Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

40 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.