
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba
Postopek
Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.
Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.
Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.