© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čemaževi njoki

Čemaževi njoki

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
BSÿrlauch-GnocchieinseitigProd. 5/022002 03 21

Sestavine

  • 750 g mokastega krompirja
  • 120 g fino zmletega pšeničnega zdroba iz trde pšenice (durum)
  • 1 žlica ostre moke
  • šopek čemaževih listov
  • 50 g naribanega parmezana
  • 3 rumenjaki
  • sol
  • poper

omaka

  • ½ limone
  • 100 g masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 750 g mokastega krompirja
  • 120 g fino zmletega pšeničnega zdroba iz trde pšenice (durum)
  • 1 žlica ostre moke
  • šopek čemaževih listov
  • 50 g naribanega parmezana
  • 3 rumenjaki
  • sol
  • poper

omaka

  • ½ limone
  • 100 g masla

Postopek

1

Krompir dobro operemo, neolupljenega zložimo v cedilo in postavimo v posodo za kuhanje v pari. Pokrijemo ga in v pari posoljene vode skuhamo do mehkega. Vodo odlijemo, kuhan krompir pa damo v posodo in pustimo, da na izključeni električni plošči izpareva. Da bodo cmoki lepo rahli, se mora krompir čim bolj posušiti. Še vroč krompir olupimo in pretlačimo.

2

Čemaževe liste operemo in narežemo na tanke trakove. Pretlačenemu krompirju dodamo zdrob, moko, čemaž, parmezan, rumenjake in začimbe. Sestavine hitro zgnetemo v mehko testo. Razdelimo ga na dva do štiri dele in na delovni površini, ki smo jo potresli z zdrobom, oblikujemo v največ 2 cm debele valje. Razrežemo jih na 3 do 4 cm dolge njoke in nekoliko sploščimo s pomokanimi vilicami.

3

Limonovo lupino drobno naribamo in iz limone iztisnemo sok. V primerni ponvi segrejemo maslo z limonovo lupino in sokom.

4

Njoke do čvrstega skuhamo v zadostni količini vrele posoljene vode. Ko priplavajo na površino, jih s penovko poberemo iz vode in pretresemo na toplem limonovem maslu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.