
Sestavine
- 400 g sliv
- 1 limeta
- 2,5 dl rdečega grozdnega soka
- ½ cimetove skorjice
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 100 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 3 beljaki
- maslo in naribani lešniki za model
cimetova pena
- 1,5 dl mleka
- ½ žličke cimeta
- 2 jajci
- 50 g medu

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 400 g sliv
- 1 limeta
- 2,5 dl rdečega grozdnega soka
- ½ cimetove skorjice
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 100 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- 250 g skute (10 % maščobe)
- 3 beljaki
- maslo in naribani lešniki za model
cimetova pena
- 1,5 dl mleka
- ½ žličke cimeta
- 2 jajci
- 50 g medu
Postopek
Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Limeto operemo, osušimo in lupino drobno ostrgamo. Nato sadež razpolovimo in iztisnemo sok.
V kozici zavremo grozdni sok s cimetovo skorjico in vaniljevim sladkorjem. Dodamo slive, jih kuhljamo 3 minute, nato jih poberemo iz kozice. Prevretku dodamo limetin sok in vse skupaj povremo do polovice. Prevretek precedimo, ponovno stresemo vanj slive in damo na hladno.
Skuto zmešamo z ovsenimi kosmiči in dvema žlicama sladkorja. Beljak stepemo z limetino lupinico in žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg.
Modelčke namažemo z maslom in potresemo z naribanimi lešniki. Sneg vmešamo v skutno zmes, nato pa maso izmenično s slivami napolnimo v modelčke. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 15 minut.
Medtem pripravimo cimetovo peno. Mleko zavremo s cimetom in odstavimo. Dodamo jajca in med ter spenimo s paličnim mešalnikom. Slivov narastek vzamemo iz pečice in ponudimo s cimetovo peno.