© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slivov narastek s cimetovo peno

Slivov narastek s cimetovo peno

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 400 g sliv
  • 1 limeta
  • 2,5 dl rdečega grozdnega soka
  • ½ cimetove skorjice
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 3 beljaki
  • maslo in naribani lešniki za model

cimetova pena

  • 1,5 dl mleka
  • ½ žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 50 g medu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g sliv
  • 1 limeta
  • 2,5 dl rdečega grozdnega soka
  • ½ cimetove skorjice
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 3 beljaki
  • maslo in naribani lešniki za model

cimetova pena

  • 1,5 dl mleka
  • ½ žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 50 g medu

Postopek

1

Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Limeto operemo, osušimo in lupino drobno ostrgamo. Nato sadež razpolovimo in iztisnemo sok.

2

V kozici zavremo grozdni sok s cimetovo skorjico in vaniljevim sladkorjem. Dodamo slive, jih kuhljamo 3 minute, nato jih poberemo iz kozice. Prevretku dodamo limetin sok in vse skupaj povremo do polovice. Prevretek precedimo, ponovno stresemo vanj slive in damo na hladno.

3

Skuto zmešamo z ovsenimi kosmiči in dvema žlicama sladkorja. Beljak stepemo z limetino lupinico in žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg.

4

Modelčke namažemo z maslom in potresemo z naribanimi lešniki. Sneg vmešamo v skutno zmes, nato pa maso izmenično s slivami napolnimo v modelčke. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 15 minut.

5

Medtem pripravimo cimetovo peno. Mleko zavremo s cimetom in odstavimo. Dodamo jajca in med ter spenimo s paličnim mešalnikom. Slivov narastek vzamemo iz pečice in ponudimo s cimetovo peno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.