© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgovi cvetovi v češnjevi omaki

Bezgovi cvetovi v češnjevi omaki

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgovi cvetovi v cesnjevi omaki

Sestavine

  • 8 kobulov bezgovega cvetja
  • maščoba za cvrenje

češnjeva omaka

  • 500 g zrelih češenj
  • 2,5 dl rdečega vina ali češnjevega soka
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica češnjevca
  • 1 žlička škroba po želji

testo

  • 2 jajci
  • 200 g gladke pšenične moke
  • 2,5 dl belega vina
  • 1 žlica olja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • ščepec kardamoma
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 kobulov bezgovega cvetja
  • maščoba za cvrenje

češnjeva omaka

  • 500 g zrelih češenj
  • 2,5 dl rdečega vina ali češnjevega soka
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica češnjevca
  • 1 žlička škroba po želji

testo

  • 2 jajci
  • 200 g gladke pšenične moke
  • 2,5 dl belega vina
  • 1 žlica olja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • ščepec kardamoma

Postopek

1

Češnje operemo, odstranimo peclje in koščice ter hitro prevremo v rdečem vinu. V mešalniku jih nato zmeljemo v pire, ki ga pretlačimo skozi sito ter izboljšamo z medom in češnjevcem. Po želji lahko češnjevo omako zgostimo z žličko jedilnega škroba. V tem primeru moramo omako ponovno zavreti.

2

Obe jajci ubijemo in ločimo rumenjaka od beljakov; beljak prihranimo v hladilniku. V skledo damo moko ter dodamo vino, olje, oba rumenjaka, sladkor, sol in kardamom. Sestavine zmešamo v gladko tekoče testo, ki ga pustimo počivati približno 20 minut.

3

Medtem kobule bezgovih cvetov razdelimo na manjše kobulice. Previdno jih operemo, odcedimo in otremo s krpo. Oba beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v testo.

4

V primerno veliki ponvi segrejemo zadostno količino olja. Bezgove cvetove pomakamo v testo, ocvremo in ponudimo s češnjevo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.