
Sestavine
- 8 kobulov bezgovega cvetja
- maščoba za cvrenje
češnjeva omaka
- 500 g zrelih češenj
- 2,5 dl rdečega vina ali češnjevega soka
- 2 žlici medu
- 1 žlica češnjevca
- 1 žlička škroba po želji
testo
- 2 jajci
- 200 g gladke pšenične moke
- 2,5 dl belega vina
- 1 žlica olja
- 100 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- ščepec kardamoma

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 8 kobulov bezgovega cvetja
- maščoba za cvrenje
češnjeva omaka
- 500 g zrelih češenj
- 2,5 dl rdečega vina ali češnjevega soka
- 2 žlici medu
- 1 žlica češnjevca
- 1 žlička škroba po želji
testo
- 2 jajci
- 200 g gladke pšenične moke
- 2,5 dl belega vina
- 1 žlica olja
- 100 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- ščepec kardamoma
Postopek
Češnje operemo, odstranimo peclje in koščice ter hitro prevremo v rdečem vinu. V mešalniku jih nato zmeljemo v pire, ki ga pretlačimo skozi sito ter izboljšamo z medom in češnjevcem. Po želji lahko češnjevo omako zgostimo z žličko jedilnega škroba. V tem primeru moramo omako ponovno zavreti.
Obe jajci ubijemo in ločimo rumenjaka od beljakov; beljak prihranimo v hladilniku. V skledo damo moko ter dodamo vino, olje, oba rumenjaka, sladkor, sol in kardamom. Sestavine zmešamo v gladko tekoče testo, ki ga pustimo počivati približno 20 minut.
Medtem kobule bezgovih cvetov razdelimo na manjše kobulice. Previdno jih operemo, odcedimo in otremo s krpo. Oba beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v testo.
V primerno veliki ponvi segrejemo zadostno količino olja. Bezgove cvetove pomakamo v testo, ocvremo in ponudimo s češnjevo omako.