
Genovski pesto
Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.
Genovski pesto
Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Sestavine
- 50 g pinjol
- 80 g bazilike
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 1,5 dl oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 50 g pinjol
- 80 g bazilike
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 1,5 dl oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol
Postopek
Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo pinjole, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo baziliko, parmezan, oljčno olje in česen. Zmeljemo v pesto in solimo.