
Genovski pesto
Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.
Genovski pesto
Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Sestavine
- 50 g pinjol
- 80 g bazilike
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 1,5 dl oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 50 g pinjol
- 80 g bazilike
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 1,5 dl oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol
Postopek
Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo pinjole, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo baziliko, parmezan, oljčno olje in česen. Zmeljemo v pesto in solimo.