Kaj boste skuhali danes?
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo
Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Recept mojstric: magdalenice za prste obliznit
'Magdalenice so ljubke in mehke, oblite s sladkim prelivom,' pravita oblikovalka sladic in stilistka hrane, ki sta nam zaupali recept.
Najboljše jedi za silvestrovanje v hribih ali smučanje
Če se v teh dneh odpravljate v kakšno brunarico ali kočo, si olajšajte načrtovanje jedilnika z našimi predlogi za klasične jedi, ki jih pripravimo vnaprej.
Peneči priročnik: Tako ohladimo vino v 10 minutah
Priročnik za peneče vino vedno pride prav. Tokrat je povsem praktičen - preverite naše nasvete za kozarce, nakup in hitro ohlajanje vina.
Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Postopek
Čemaževo olje pripravimo tako, da liste operemo, osušimo in drobno narežemo. V možnarju jih zmečkamo v pasto. V tankem curku dolivamo olje in mešamo. Olje po okusu začinimo s soljo in poprom. Čemaževo olje je odlično za pripravo solat ali za mariniranje zelenjave.
Čemaževo maslo pripravimo tako, da čemaževe liste prav tako zmečkamo v možnarju. Maslo narežemo na drobne kocke, dodamo k zmečkanemu čemažu in vse skupaj na hitro zmešamo z ročnim mešalnikom; začinimo s soljo in poprom. Čemaževo maslo dobro tekne, če ga namažemo na črn kruh in zraven ponudimo še redkvice. Lahko ga pa postrežemo tudi k mesu z žara. V hladilniku ga lahko hranimo kar nekaj časa.