
Kaj boste skuhali danes?
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo

Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Postopek
Čemaževo olje pripravimo tako, da liste operemo, osušimo in drobno narežemo. V možnarju jih zmečkamo v pasto. V tankem curku dolivamo olje in mešamo. Olje po okusu začinimo s soljo in poprom. Čemaževo olje je odlično za pripravo solat ali za mariniranje zelenjave.
Čemaževo maslo pripravimo tako, da čemaževe liste prav tako zmečkamo v možnarju. Maslo narežemo na drobne kocke, dodamo k zmečkanemu čemažu in vse skupaj na hitro zmešamo z ročnim mešalnikom; začinimo s soljo in poprom. Čemaževo maslo dobro tekne, če ga namažemo na črn kruh in zraven ponudimo še redkvice. Lahko ga pa postrežemo tudi k mesu z žara. V hladilniku ga lahko hranimo kar nekaj časa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh