© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečena lubenica in pomarančni sladoled

Popečena lubenica in pomarančni sladoled

Čas priprave 30 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrillte Melone mit Sauerrahm-Orange-Eis

Sestavine

sladoled

  • 5 dl kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2–3 žlice limonovega soka
  • 1 neškropljena pomaranča
  • 1 žlica glukoznega sirupa
  • sredica ½ vaniljevega stroka
  • 600 g lubenice
  • metini lističi za okras
  • 2 žlici oljčnega olja
  • črni poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

sladoled

  • 5 dl kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2–3 žlice limonovega soka
  • 1 neškropljena pomaranča
  • 1 žlica glukoznega sirupa
  • sredica ½ vaniljevega stroka
  • 600 g lubenice
  • metini lističi za okras
  • 2 žlici oljčnega olja
  • črni poper

Postopek

1

V posodi zmešamo kislo smetano, sladkor v prahu in limonin sok. Pomarančo operemo z vročo vodo, do suhega obrišemo, nastrgamo lupinico, pomarančo pa razpolovimo in iztisnemo sok.

2

V kozico damo glukozni sirup, vaniljevo sredico ter pomarančno lupinico in sok ter vse skupaj med stalnim mešanjem segrejemo. Z metlico za stepanje vmešamo kislo smetano. Zmes nadevamo v strojček za pripravo sladoleda in pustimo, da zamrzne. Če nimamo strojčka za pripravo sladoleda, damo zmes v primerni posodi v zamrzovalnik. Vsako uro premešamo z metlico za stepanje, dokler ne nastane kremni sladoled.

3

Ko je sladoled pripravljen, olupimo lubenico, odstranimo semena in meso narežemo na centimeter debele rezine.

4

Na vročem žaru kose lubenice brez maščobe na hitro popečemo. Popečene rezine serviramo na krožnike, potreseno s poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s pripravljenim sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.