Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
sladoled
- 5 dl kisle smetane
- 100 g sladkorja v prahu
- 2–3 žlice limonovega soka
- 1 neškropljena pomaranča
- 1 žlica glukoznega sirupa
- sredica ½ vaniljevega stroka
- 600 g lubenice
- metini lističi za okras
- 2 žlici oljčnega olja
- črni poper
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
sladoled
- 5 dl kisle smetane
- 100 g sladkorja v prahu
- 2–3 žlice limonovega soka
- 1 neškropljena pomaranča
- 1 žlica glukoznega sirupa
- sredica ½ vaniljevega stroka
- 600 g lubenice
- metini lističi za okras
- 2 žlici oljčnega olja
- črni poper
Postopek
V posodi zmešamo kislo smetano, sladkor v prahu in limonin sok. Pomarančo operemo z vročo vodo, do suhega obrišemo, nastrgamo lupinico, pomarančo pa razpolovimo in iztisnemo sok.
V kozico damo glukozni sirup, vaniljevo sredico ter pomarančno lupinico in sok ter vse skupaj med stalnim mešanjem segrejemo. Z metlico za stepanje vmešamo kislo smetano. Zmes nadevamo v strojček za pripravo sladoleda in pustimo, da zamrzne. Če nimamo strojčka za pripravo sladoleda, damo zmes v primerni posodi v zamrzovalnik. Vsako uro premešamo z metlico za stepanje, dokler ne nastane kremni sladoled.
Ko je sladoled pripravljen, olupimo lubenico, odstranimo semena in meso narežemo na centimeter debele rezine.
Na vročem žaru kose lubenice brez maščobe na hitro popečemo. Popečene rezine serviramo na krožnike, potreseno s poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s pripravljenim sladoledom.