
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.

Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke
Postopek
Mango in avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. Paradižničke prerežemo na pol. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Čebulo in koriander sesekljamo. Fižol odcedimo in splaknemo.
V skledo damo mango, avokado, paradižničke, čili, čebulo in limetino lupino ter sok, pomešamo in dodamo fižol ter koriander. Vse še enkrat zmešamo in postrežemo.