
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja
Postopek
Opran krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega ohladimo, olupimo in narežemo na manjše kocke. Lisičke očistimo, po potrebi splaknemo pod tekočo hladno vodo, dobro posušimo in natrgamo na koščke. Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in prepražimo šalotko. Dodamo lisičke in jih med mešanjem pražimo toliko časa, da se tekočina povsem pokuha. Primešamo hren, kislo smetano in krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Lososa narežemo, solimo in pečemo na preostalem olju približno 8 minut. Pečenega položimo na solato z lisičkami in ponudimo.