
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja
Postopek
Opran krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega ohladimo, olupimo in narežemo na manjše kocke. Lisičke očistimo, po potrebi splaknemo pod tekočo hladno vodo, dobro posušimo in natrgamo na koščke. Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in prepražimo šalotko. Dodamo lisičke in jih med mešanjem pražimo toliko časa, da se tekočina povsem pokuha. Primešamo hren, kislo smetano in krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Lososa narežemo, solimo in pečemo na preostalem olju približno 8 minut. Pečenega položimo na solato z lisičkami in ponudimo.