
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- ¼ bele čebule
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1–2 čilija jalapeño (po želji, če želimo pekoče)
- majhen šopek koriandra
- 2 velika zrela avokada
- sok 1 limete
- 2–3 žlice olja
Postopek
Čebulo zelo drobno sesekljamo in jo damo v skledico s kisom ter pustimo 15 minut. Dodamo strt česen in zelo drobno sesekljan čili (če ga imamo), sesekljan koriander, malo soli in popra.
Avokada olupimo, jima odstranimo koščico in ju narežemo. Dodamo v skledico in pretlačimo z vilicami. Dodamo limetin sok in po okusu še malo soli, nato vmešamo 2 do 3 žlice olja, da dobimo konsistenco salse.