Kaj boste skuhali danes?
Brokolijeva juha s sirom in pikantno klobasico
Brokolijeva juha s sirom in pikantno klobasico
Sestavine
- 1 žlica svetlih gorčičnih semen
- 1 žlica koromačevih semen
- 150 g pikantne suhe klobasice
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 ½ l piščančje jušne osnove
- 2 glavi brokolija (pribl. 800 g)
- 150 g grojerja
- 3 žlice sladke smetane
- sol
- poper
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 1 žlica svetlih gorčičnih semen
- 1 žlica koromačevih semen
- 150 g pikantne suhe klobasice
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 ½ l piščančje jušne osnove
- 2 glavi brokolija (pribl. 800 g)
- 150 g grojerja
- 3 žlice sladke smetane
- sol
- poper
Postopek
Gorčična in koromačeva semena suho popražimo na srednji temperaturi, dokler gorčična semena ne začnejo pokati. V možnarju oboja semena stremo v fin prah.
Klobasici odstranimo kožo in jo narežemo na kocke. V veliki kozici na srednji temperaturi brez olja pražimo koščke klobase 4 minute, da se iz njih izloči stopljena maščoba; nato jih s penovko poberemo na krožnik in postavimo na stran.
Čebulo in česen nasekljamo, brokoli razdelimo na cvetke. V kozico, v kateri smo pražili klobaso, vlijemo olje in stresemo nanj čebulo in česen. Pražimo 10 minut, da se čebula zmehča. Vmešamo zmleti začimbi in med nenehnim mešanjem pražimo še eno minuto; nato dodamo brokoli in zalijemo s piščančjo jušno osnovo. Zavremo, pokrijemo in znižamo temperaturo; juha naj narahlo vre kakih 5 minut oziroma dokler se brokoli ne zmehča.
Nastrgamo sir. Juho gladko zmeljemo v mešalniku ali s paličnim mešalnikom, nato vmešamo vanjo dve tretjini sira in smetano. Solimo in popramo po okusu. Naložimo jo v skledice in potresemo s preostalim sirom ter koščki klobase.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil