
Jabolčni ocvrtki
Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!
Jabolčni ocvrtki
Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!

Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- sol
- 2 dl olja
- sladkor v prahu za posip

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.

Osvežilen recept: kumarična juha igralke Lučke Počkaj
»Kuham, kolikor je potrebno, saj kuhanje ni moja največja strast. Vendar sem zaradi različnih netolerantnosti zelo pozorna na prehrano in skušam čim večkrat sama pripraviti obroke. Najraje imam kaj preprostega, kot je denimo osvežilna kumarična juha, ki jo lahko pojemo toplo ali hladno,« razkriva igralka Lučka Počkaj.

Pod žarom: kako izbrati pravo žerjavico za najboljši rezultat
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- sol
- 2 dl olja
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Jabolka olupimo in grobo nastrgamo. Dodamo obe jajci, sol in moko ter sestavine dobro premešamo.
V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo jabolčno maso in jo in v vroči maščobi hrustljavo ocvremo do zlato rjave barve.
Preden jabolčne ocvrtke ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.