© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni ocvrtki

Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!

Jabolčni ocvrtki

Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcni-ocvrtki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • sol
  • 2 dl olja
  • sladkor v prahu za posip
moj naj recept19.jpg

Osvežilen recept: kumarična juha igralke Lučke Počkaj

»Kuham, kolikor je potrebno, saj kuhanje ni moja največja strast. Vendar sem zaradi različnih netolerantnosti zelo pozorna na prehrano in skušam čim večkrat sama pripraviti obroke. Najraje imam kaj preprostega, kot je denimo osvežilna kumarična juha, ki jo lahko pojemo toplo ali hladno,« razkriva igralka Lučka Počkaj.

Sestavine

  • 500 g jabolk
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • sol
  • 2 dl olja
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jabolka olupimo in grobo nastrgamo. Dodamo obe jajci, sol in moko ter sestavine dobro premešamo.

2

V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo jabolčno maso in jo in v vroči maščobi hrustljavo ocvremo do zlato rjave barve.

3

Preden jabolčne ocvrtke ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.