
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo
Postopek
Naribamo 50 g temne čokolade in jo prihranimo za pozneje, preostali del pa nalomimo na majhne, približno enako velike koščke in jih stopimo nad vodno kopeljo. Kozico z vodo odstavimo s plošče, posodo s čokolado pa obdržimo nad kozico.
Beljake v veliki skledi stepemo v sneg. Dodamo polovico sladkorja, ponovno stepamo, dodamo še preostali sladkor in stepamo, da dobimo trd svetleč sneg. V drugi skledi stepemo sladko smetano.
Stopljeno čokolado odstavimo z vodne kopeli, dodamo brendi, ki naj bo sobne temperature, sicer se čokolada lahko sesiri, in dobro premešamo. V čokolado vmešamo zvrhano žlico snega, da jo zrahljamo, nato jo dodamo preostalemu snegu ter počasi in previdno premešamo. Čokolado moramo enakomerno vmešati v sneg. Vmešamo še sladko smetano in dve tretjini naribane čokolade.
Čokoladni mousse razdelimo v šest skodelic za kavo ali čaj in jih damo v hladilnik. Mousse hladimo vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč. Kremo posujemo s preostalo naribano čokolado in sladkorjem v prahu. Skodelice postrežemo na krožničkih, zraven pa ponudimo hrustljave piškote.