
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Postopek
Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.
Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.
Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.