
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Postopek
Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.
Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.
Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.