
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Postopek
Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.
Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.
Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.