Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
goveja juha buča bučni ponvičnik bučni ponvičniki fritati Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi ponvičik ponvičniki
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 liter goveje juhe
  • 2 žlici poljubnega sira za ribanje

fritati z bučnim oljem

  • 2,5 dl mleka
  • 100 g moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička olja
  • ½ žlice fino zdrobljenih bučnic

bučni ponvičnik

  • sol
  • muškatni orešek
  • 1 žlica bučnega olja
  • 150 g bučnega mesa
  • 3 žlice zdrobljenih bučnic
  • 2 žlici bučnega olja
  • poper
  • 5 jajc
  • 120 g ostre moke

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 liter goveje juhe
  • 2 žlici poljubnega sira za ribanje

fritati z bučnim oljem

  • 2,5 dl mleka
  • 100 g moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička olja
  • ½ žlice fino zdrobljenih bučnic

bučni ponvičnik

  • sol
  • muškatni orešek
  • 1 žlica bučnega olja
  • 150 g bučnega mesa
  • 3 žlice zdrobljenih bučnic
  • 2 žlici bučnega olja
  • poper
  • 5 jajc
  • 120 g ostre moke

Postopek

1

Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.

2

Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.

3

Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

4

Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.

5

Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.