
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Postopek
Najprej pripravimo solato. Koromaču odrežemo zelene lističe in jih prihranimo. Koromač očistimo, če je treba, odstranimo zunanjo plast, ga razrežemo na četrtine in nato čim tanjše narežemo. Limonovo lupino naribamo in prihranimo, s sokom pa pokapljamo koromač, premešamo in pustimo marinirati eno uro. Občasno ga premešamo.
Korenček olupimo in narežemo tanke palčke (kot vžigalice) ali ga grobo naribamo. Prihranjene koromačeve lističe nasekljamo. Mariniran koromač odcedimo. V solatni skledi zmešamo solatni preliv z jogurtom, dodamo koromač, korenček, naribano limonovo lupino, peteršilj in malo popra. Sestavine dobro zmešamo.
Pred postrežbo štručke razpolovimo, tako da ena dolga stranica ostane skupaj, in jih na nizki temperaturi segrejemo v pečici. Ribo razrežemo na podolgovate fileje. Na krožniku zmešamo moko s papriko in soljo. Ribje fileje dobro povaljamo v pripravljeni zmesi in spečemo na malo olja v ponvi z neoprijemljivim dnom. Fileje razporedimo v segrete kruhove štručke, v vsako dodamo še solato in takoj postrežemo. Preostanek solate lahko v hladilniku hranimo do naslednjega dne.