
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog
Ribji hotdog s solato iz koromača in korenja
Morski hotdog

Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
Sestavine
- 6 štručk za hotdog
- 800–900 g fileja bele ribe s čvrstim mesom (morska žaba, lastovica, trska)
- 6 žlic moke
- ½ žličke mlete paprike
- sol
- malo rastlinskega olja za peko
solata
- 1 velik koromač
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici lahkega solatnega preliva
- 100 g navadnega jogurta
- 2 korenčka
- pest nasekljanega peteršilja
- mleti poper
Postopek
Najprej pripravimo solato. Koromaču odrežemo zelene lističe in jih prihranimo. Koromač očistimo, če je treba, odstranimo zunanjo plast, ga razrežemo na četrtine in nato čim tanjše narežemo. Limonovo lupino naribamo in prihranimo, s sokom pa pokapljamo koromač, premešamo in pustimo marinirati eno uro. Občasno ga premešamo.
Korenček olupimo in narežemo tanke palčke (kot vžigalice) ali ga grobo naribamo. Prihranjene koromačeve lističe nasekljamo. Mariniran koromač odcedimo. V solatni skledi zmešamo solatni preliv z jogurtom, dodamo koromač, korenček, naribano limonovo lupino, peteršilj in malo popra. Sestavine dobro zmešamo.
Pred postrežbo štručke razpolovimo, tako da ena dolga stranica ostane skupaj, in jih na nizki temperaturi segrejemo v pečici. Ribo razrežemo na podolgovate fileje. Na krožniku zmešamo moko s papriko in soljo. Ribje fileje dobro povaljamo v pripravljeni zmesi in spečemo na malo olja v ponvi z neoprijemljivim dnom. Fileje razporedimo v segrete kruhove štručke, v vsako dodamo še solato in takoj postrežemo. Preostanek solate lahko v hladilniku hranimo do naslednjega dne.