© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom

Čokoladno-pomarančna torta s solnim cvetom

Čas priprave 2 h 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladno-pomarancna torta s solnim cvetom

Sestavine

biskvit

  • 2 bio pomaranči
  • 200 g mletih mandljev
  • 180 g sladkorja
  • 6 jajc
  • 50 g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička sode bikarbone

krema

  • 3 dl sladke smetane
  • 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
  • 1 žlička medu
  • solni cvet
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

biskvit

  • 2 bio pomaranči
  • 200 g mletih mandljev
  • 180 g sladkorja
  • 6 jajc
  • 50 g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička sode bikarbone

krema

  • 3 dl sladke smetane
  • 400 g čokolade (najmanj 45 % kakava)
  • 1 žlička medu
  • solni cvet

Postopek

1

Pripravimo biskvit. Celi neolupljeni pomaranči kuhamo v vodi približno 1 uro in pol. Ko se pomarančna lupina zmehča, pomaranči razkosamo, odstranimo peške, nato ju z lupino vred s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmiksamo v kašo in ohladimo do mlačnega.

2

Skupaj stepemo jajca in sladkor, nato dodamo preostale suhe sestavine in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še ohlajeno pomarančno kašo. Biskvit naložimo v model za torte premera 26 cm, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 do 45 minut na 180 °C.

3

Za kremo smetano segrejemo na približno 40 °C. V toplo smetano vmešamo žličko medu in čokolado. Malo posolimo s solnim cvetom in mešamo, da zmes postane čisto gladka in se vsa čokolada stopi. S kremo prelijemo ohlajen biskvit in torto postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo okrasimo s solnim cvetom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.