
Krap v šampinjonovi omaki s čebulo
Krap v šampinjonovi omaki s čebulo

Sestavine
- 4 krapovi fileji (po 20 dag)
- sok 1 limone
- malo moke in olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 1 čebula
- 200 g šampinjonov
- lupina 1 limone
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1,2 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 1,2 dl belega vina
- peteršiljev krompir za prilogo
Preberite tudi

Otroško preproste čokoladne sladice
Preproste čokoladne sladice za vsak dan: rulada, kolač, cheesecake in rjavčki, ki jih brez težav pripravijo tudi otroci.

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.

7 solat, ki vas bodo nasitile
Šunka je kraljica velikonočne pojedine, a ob vsej jajcih in sladkih dobrotah prija tudi nekaj svežega, pomladnega. Solate, seveda!
Sestavine
- 4 krapovi fileji (po 20 dag)
- sok 1 limone
- malo moke in olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 1 čebula
- 200 g šampinjonov
- lupina 1 limone
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1,2 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 1,2 dl belega vina
- peteršiljev krompir za prilogo
Postopek
Fileje pokapamo z limonovim sokom in jih kratek čas pustimo počivati, nato jih začinimo s soljo in poprom. Povaljamo jih v moki in v vročem olju ocvremo. Shranimo jih na toplem.
Čebulo za omako olupimo in drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Na malo olja, ki je ostalo od pečenja rib, čebulo svetlo prepražimo. Dodamo šampinjone in prepražimo tudi te. Dodamo limonovo lupino in paradižnikovo mezgo. V primerno veliki posodici razžvrkljamo smetano in moko, nato z mešanico zgostimo omako. Zalijemo jo z belim vinom in dobro premešamo, da dobimo gosto omako. Kratko še pokuhamo, nato pa začinimo s soljo in poprom. Fileje položimo na omako, posodo pokrijemo in pustimo počivati 15 minut, potem jed postrežemo s peteršiljevim krompirjem.