
Čokoladne kocke
Čokoladne kocke

Sestavine
- 15 dag čokolade
- 15 dag sladkorja
- 2 jajci
- 12 dag kokosove maščobe
- 12 dag zdrobljenih maslenih piškotov
- 2 žlici ruma
- 10 dag sesekljanih poljubnih oreškov
- 10 dag rozin
- 5 dag arancinov
- en oblat za napolitanke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 15 dag čokolade
- 15 dag sladkorja
- 2 jajci
- 12 dag kokosove maščobe
- 12 dag zdrobljenih maslenih piškotov
- 2 žlici ruma
- 10 dag sesekljanih poljubnih oreškov
- 10 dag rozin
- 5 dag arancinov
- en oblat za napolitanke
Postopek
Čokolado nad paro zmehčamo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem, dodamo zmehčano čokolado in še naprej stepamo. Dodamo zmehčano maščobo in še malo stepamo.
V posebni skledi s kuhalnico zmešamo zdrobljene piškote, rum, sesekljane oreščke, arancine in rozine. Vmešamo v rumenjakovo mešanico.
Na pekač položimo oblat za napolitanke, ga premažemo s piškotno maso in čez noč pustimo na hladnem. Slaščico nato narežemo na kocke in jih shranimo v nepredušno posodo.