
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.

Sestavine
- 100 g masla
- 100 g medu
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- ščep soli
- 100 g kokosovih piškotov
- 80 g koščkov suhih banan
- 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
- 50 g brazilskih oreškov
- 50 g drobnih penastih bonbonov
- 50 g kokosove moke (kosmičev)
- 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g medu
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- ščep soli
- 100 g kokosovih piškotov
- 80 g koščkov suhih banan
- 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
- 50 g brazilskih oreškov
- 50 g drobnih penastih bonbonov
- 50 g kokosove moke (kosmičev)
- 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver
Postopek
Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico damo maslo, med, na koščke narezano čokolado in ščep soli. Pristavimo na majhen ogenj in nežno stopimo, da nastane sijoča tekočina, medtem občasno pomešamo.
Piškote in suhe banane nadrobimo v veliko skledo; nekaj koščkov pustimo večjih, da dobimo neenakomerno teksturo. Dodamo narezano suho sadje, grobo nasekljane oreške, penaste bonbončke, kokos in drobno nasekljan ingver ter prelijemo s stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da so vsi koščki lepo obliti, in mešanico preložimo v pekač. Z žlico jo potlačimo in poravnamo površino.
Za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na 16 kock in zapakiramo za piknik. V pločevinasti škatli se obdržijo do 3 dni.