
Sestavine
- 0,3 dl ohlajene močne kave
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 1 kepica vaniljevega sladoleda
- 2 ledeni kocki
- 1 žlica stepene sladke smetane
- 1 majhen rjavček ali piškot s koščki čokolade

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Sestavine
- 0,3 dl ohlajene močne kave
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 1 kepica vaniljevega sladoleda
- 2 ledeni kocki
- 1 žlica stepene sladke smetane
- 1 majhen rjavček ali piškot s koščki čokolade
Postopek
1
Kavo, mleko, čokoladni sladoled in led damo v zmogljiv mešalnik in dobro zmešamo. Takoj nalijemo v kozarec in obložimo s kepico vaniljevega sladoleda, žlico smetane, po vrhu pa nadrobimo še rjavček ali piškot.