
Sestavine
- 0,3 dl ohlajene močne kave
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 1 kepica vaniljevega sladoleda
- 2 ledeni kocki
- 1 žlica stepene sladke smetane
- 1 majhen rjavček ali piškot s koščki čokolade
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 0,3 dl ohlajene močne kave
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 1 kepica vaniljevega sladoleda
- 2 ledeni kocki
- 1 žlica stepene sladke smetane
- 1 majhen rjavček ali piškot s koščki čokolade
Postopek
1
Kavo, mleko, čokoladni sladoled in led damo v zmogljiv mešalnik in dobro zmešamo. Takoj nalijemo v kozarec in obložimo s kepico vaniljevega sladoleda, žlico smetane, po vrhu pa nadrobimo še rjavček ali piškot.