© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdova kaša s pečenimi jajčevci

Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.

Ajdova kaša s pečenimi jajčevci

Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Buckwheat with charred baby aubergines

Sestavine

  • 250 g ajdove kaše
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
  • 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
  • 8 celih mladih čebulic
  • 1 pločevinka (400 g) zelene leče
  • 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
  • 8 orehovih jedrc
  • sok 1 limone
  • ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
  • majhen šopek kopra
  • 30 g mehkega kozjega sira
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g ajdove kaše
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
  • 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
  • 8 celih mladih čebulic
  • 1 pločevinka (400 g) zelene leče
  • 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
  • 8 orehovih jedrc
  • sok 1 limone
  • ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
  • majhen šopek kopra
  • 30 g mehkega kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Skuhamo jo v pol litra rahlo osoljene vode in jo po potrebi odcedimo. Pomešamo jo z oljem in pustimo, da se ohlaja 5 minut.

2

Medtem na visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev. Jajčevce podolgem narežemo na centimeter debele rezine in jih pečemo 5 minut, da se zmehčajo in so malo ožgani. S prijemalkami jih poberemo iz ponve in prihranimo. Enako ponovimo s celimi mladimi čebulicami, ki smo jim odrezali vrhove.

3

Toplo kašo zmešamo z odcejeno lečo, grobo nasekljanimi suhimi češnjami, višnjami ali brusnicami, drobno nasekljanimi orehi, limonovim sokom, čilijem in večino drobno nasekljanega kopra, solimo in popramo. Naložimo na servirni krožnik, obložimo s pečenimi jajčevci in mladimi čebulicami ter posujemo s preostalim sesekljanim koprom in nadrobljenim kozjim sirom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.