© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdova kaša s pečenimi jajčevci

Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.

Ajdova kaša s pečenimi jajčevci

Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Buckwheat with charred baby aubergines

Sestavine

  • 250 g ajdove kaše
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
  • 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
  • 8 celih mladih čebulic
  • 1 pločevinka (400 g) zelene leče
  • 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
  • 8 orehovih jedrc
  • sok 1 limone
  • ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
  • majhen šopek kopra
  • 30 g mehkega kozjega sira
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 250 g ajdove kaše
  • 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
  • 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
  • 8 celih mladih čebulic
  • 1 pločevinka (400 g) zelene leče
  • 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
  • 8 orehovih jedrc
  • sok 1 limone
  • ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
  • majhen šopek kopra
  • 30 g mehkega kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Skuhamo jo v pol litra rahlo osoljene vode in jo po potrebi odcedimo. Pomešamo jo z oljem in pustimo, da se ohlaja 5 minut.

2

Medtem na visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev. Jajčevce podolgem narežemo na centimeter debele rezine in jih pečemo 5 minut, da se zmehčajo in so malo ožgani. S prijemalkami jih poberemo iz ponve in prihranimo. Enako ponovimo s celimi mladimi čebulicami, ki smo jim odrezali vrhove.

3

Toplo kašo zmešamo z odcejeno lečo, grobo nasekljanimi suhimi češnjami, višnjami ali brusnicami, drobno nasekljanimi orehi, limonovim sokom, čilijem in večino drobno nasekljanega kopra, solimo in popramo. Naložimo na servirni krožnik, obložimo s pečenimi jajčevci in mladimi čebulicami ter posujemo s preostalim sesekljanim koprom in nadrobljenim kozjim sirom.

Priljubljeni recepti

Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom

Tale poletna zelena juha je polna dobrote in kakor nalašč, da porabimo bučke, ki so se razrasle na vrtu.

40 min
Enostavno

Kremna juha z gozdnimi gobami

Dišeča jesenska juhica za tiste z gobarsko srečo

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.