
Kaj boste skuhali danes?
Ajdova kaša s pečenimi jajčevci
Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.
Ajdova kaša s pečenimi jajčevci
Okusno kosilo, ki vas bo zadovoljilo in nasitilo.

Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
- 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
- 8 celih mladih čebulic
- 1 pločevinka (400 g) zelene leče
- 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
- 8 orehovih jedrc
- sok 1 limone
- ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
- majhen šopek kopra
- 30 g mehkega kozjega sira
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
- 1 srednje velik ali 2 majhna jajčevca
- 8 celih mladih čebulic
- 1 pločevinka (400 g) zelene leče
- 30 g suhih češenj, višenj ali brusnic
- 8 orehovih jedrc
- sok 1 limone
- ½ žličke suhega zdrobljenega čilija
- majhen šopek kopra
- 30 g mehkega kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Skuhamo jo v pol litra rahlo osoljene vode in jo po potrebi odcedimo. Pomešamo jo z oljem in pustimo, da se ohlaja 5 minut.
Medtem na visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev. Jajčevce podolgem narežemo na centimeter debele rezine in jih pečemo 5 minut, da se zmehčajo in so malo ožgani. S prijemalkami jih poberemo iz ponve in prihranimo. Enako ponovimo s celimi mladimi čebulicami, ki smo jim odrezali vrhove.
Toplo kašo zmešamo z odcejeno lečo, grobo nasekljanimi suhimi češnjami, višnjami ali brusnicami, drobno nasekljanimi orehi, limonovim sokom, čilijem in večino drobno nasekljanega kopra, solimo in popramo. Naložimo na servirni krožnik, obložimo s pečenimi jajčevci in mladimi čebulicami ter posujemo s preostalim sesekljanim koprom in nadrobljenim kozjim sirom.
Priljubljeni recepti
Karamelne rezine z oreški
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.