© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rahle čokoladno-kokosove rezine s kardamomom

Čokolada, kokosova smetana, kava in kardamom ... le kako bi se lahko uprli tem rezinam?

Rahle čokoladno-kokosove rezine s kardamomom

Čokolada, kokosova smetana, kava in kardamom ... le kako bi se lahko uprli tem rezinam?

Čas priprave 20 min + vsaj 3 ure za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
čoko-koks rezine

Sestavine

  • 400 g temne čokolade
  • 8 strokov kardamoma
  • 1,2 dl sladke smetane
  • 200 g navadnega jogurta
  • 160 g kokosove smetane
  • ½ dl ohlajene močne črne kave
  • 3 žlice javorovega sirupa
  • 150 g krhkih maslenih piškotov, kot so škotski »shortbread«
  • 80 g kandiranih češenj za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g temne čokolade
  • 8 strokov kardamoma
  • 1,2 dl sladke smetane
  • 200 g navadnega jogurta
  • 160 g kokosove smetane
  • ½ dl ohlajene močne črne kave
  • 3 žlice javorovega sirupa
  • 150 g krhkih maslenih piškotov, kot so škotski »shortbread«
  • 80 g kandiranih češenj za okras

Postopek

1

Iz strokov kardamoma poberemo seme in ga v možnarju zdrobimo v prah. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri čisto narahlo vre voda). Medtem jo občasno pomešamo. Ko je stopljena, vanjo vmešamo kardamomov prah.

2

Smetano stepemo toliko, da nastanejo mehki vršički, nato vanjo narahlo vmešamo jogurt, kokosovo smetano, kavo in javorov sirup. Piškote nalomimo na koščke, velike za grižljaj, in jih skupaj s kandiranimi češnjami vmešamo v maso (mogoče se bo sesirila, ampak ne skrbite). Z lopatico (najbolje silikonsko) previdno, a temeljito vmešamo še stopljeno čokolado – to lahko traja par minut.

3

Podolgovat model obložimo s prozorno kuhinjsko folijo, vanj nalijemo čokoladno mešanico in postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure. Ohlajeno sladico narežemo na rezine in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.