© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladno-kavna pena

Preprosta sladica v kozarcu, ki jo lahko pripravimo vnaprej, bo razveselila ljubitelje kave in temne čokolade.

Čokoladno-kavna pena

Preprosta sladica v kozarcu, ki jo lahko pripravimo vnaprej, bo razveselila ljubitelje kave in temne čokolade.

Čas priprave 20 min + vsaj 2 uri za strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 150 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
  • 2 merici vročega espressa ali 1 dl vroče močne instantne kave
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka ali arome
  • 2 rumenjaka
  • 50 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 najljubši piškoti za h kavi (na primer amaretti) in še nekaj piškotov, ko postrežemo

Sestavine

  • 150 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
  • 2 merici vročega espressa ali 1 dl vroče močne instantne kave
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka ali arome
  • 2 rumenjaka
  • 50 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 najljubši piškoti za h kavi (na primer amaretti) in še nekaj piškotov, ko postrežemo

Postopek

1

Čokolado drobno nasekljamo in jo damo v nepregorno skledico. V majhno kozico nalijemo kavo in smetano, dodamo vaniljo in na srednji temperaturi zavremo, nato z mešanico prelijemo čokolado. Počakamo minuto, nato pa zmešamo, da se čokolada stopi in dobimo gladko omako.

2

V drugi skledi z električnim mešalnikom 5 minut stepamo rumenjaka in sladkor, da dobimo svetlo, gosto in puhasto maso. Previdno vmešamo stopljeno čokoladno mešanico, da se vse skupaj poveže v bogato peno. Piškote nadrobimo in večino drobtin razdelimo v kozarčke, nato nanje naložimo čokoladno peno in za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik. (V hladilniku se obdrži do 2 dni.)

3

Ko želimo postreči, peno posujemo s preostalimi zdrobljenimi piškoti, zraven pa ponudimo dodatne piškote za pomakanje.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.